Logo De Belofte

ELST - Overbetuwe verwacht dat zij vanaf juli burgers en bezoekers mag verwelkomen in het nieuwe gemeentehuis. ‘We zijn nu druk bezig om de RIVM-maatregelen toe te passen in het gebouw, zodat het helemaal coronaproof is’, zegt een woordvoerder.

‘Denk aan de manier waarop we bezoekers ontvangen, hoe we de werkplekken veilig inrichten en welke route we in het openbare gebouw uitstippelen.'

Het nieuwe kantoor is volgens de gemeente makkelijker te navigeren, toegankelijker voor mindervaliden en een stuk milieuvriendelijker. ‘Het pand is volledig gasloos en veel materiaal van het oude gemeentehuis is hergebruikt. Ook hebben we een paar innovatieve technieken toegepast, zoals isolatie van oude spijkerbroeken', legt de woordvoerder uit.

‘Corona biedt meer ruimte’

Volgens de woordvoerder heeft corona weinig roet in het eten gegooid. ‘Na een onzekere periode aan het begin van de crisis hebben we snel moeten schakelen. De aannemer heeft meteen een speciaal protocol opgesteld, zodat alle bouwvakkers een wekelijkse update krijgen over de richtlijnen.’

Vooralsnog verwacht de gemeente geen vertraging. Medewerkers zijn nu thuis aan het werk, waardoor bouwers meer ruimte hebben om te klussen. ‘Werkzaamheden die voor veel overlast zorgen, hebben we eerder ingepland. Omdat we nu niet ‘om de kantoortijden’ heen hoeven te werken, is het nieuwbouwgedeelte een stuk sneller klaar.’

Zie ook: Doel gehaald: Overbetuwe is 7.000 spijkerbroeken rijker

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Overbetuwe

Overig verkiezingsnieuws

 • Noodlijdend theater ontslaat helft van personeel

  03 juli 2020
  BARNEVELD - De culturele sector heeft het zwaar door de coronacrisis. Het Schaffelaartheater in Barneveld heeft al maanden geen inkomsten, maar de kosten lopen wel door. “We hebben geen enkel verdienmodel het komende halfjaar.” De instelling ziet dan ook geen andere optie dan een meerderheid van de oproepkrachten én het vaste personeel te ontslaan. Met pijn in het hart.
 • Bewoners probleemcamping alsnog gedwongen te verhuizen: 'Trekken dit niet meer'

  03 juli 2020
  ARNHEM - Een aantal permanente bewoners van 'probleemcamping' Oostappen Vakantiepark in Arnhem zijn opnieuw geconfronteerd met een gedwongen verhuizing. Zij kregen deze week een brief op de mat van de directie om uiterlijk 12 juli hun sleutels in te leveren en naar een andere accommodatie op het park te verkassen. Doen zij dat niet, dan moeten zij het park verlaten, valt op te maken uit de brief.
 • Agressieve ganzen worden aangepakt: ‘We gaan zeker niet schieten’

  03 juli 2020
  WIJCHEN - Agressieve ganzen bij het Wijchens Meer worden door de gemeente op een 'vriendelijke manier' aangepakt. Eerder waren ecologen bang dat de vogels doodgeschoten moeten worden, maar Wijchen belooft dat dat zeker niet gaat gebeuren.
 • Apeldoorn soebat al 1,5 jaar over 'meedoen'

  03 juli 2020
  APELDOORN - Apeldoorn wil werk maken van inwoners die actief meedenken. Ze mogen op allerlei vlakken betrokken worden bij beleidsvorming. Maar hoe dat precies moet worden ingericht, daar is de raad na 1,5 jaar nog niet uit. Wijk- en dorpsraden zijn ondertussen alles behalve tevreden.
 • Zonneveld Nergena nog niet zeker

  03 juli 2020
  BENNEKOM - Al enige tijd spreekt de Edese gemeenteraad over het zonneveld Nergena. Dit zonneveld moet komen in het buitengebied van Bennekom tegen Wageningen aan. De grond is van de Wageningen Universiteit. Er moet - als het aan de universiteit ligt - een zonneveld komen van 8,3 hectare, waar onderzoek zal worden gedaan naar de ecologische gevolgen van een zonneveld.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend