Logo De Belofte

ELST - GroenLinks en PvdA in de gemeente Overbetuwe stellen dinsdag tijdens de raadsvergadering vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De partijen willen weten waarom zoekgebieden voor windmolens en zonnevelden in de Regionale Energie Strategie zijn geschrapt.

GroenLinks en PvdA vinden het niet verantwoord om windmolens langs de A50 en de Linge sowieso te verbieden, ‘omdat de klimaatcrisis ons dwingt om zo snel mogelijk zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken’.

Concept-kaarten

In het voorjaar presenteerden de gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen concept-kaarten voor de Regionale Energie Strategie, waarin de voornemens voor het opwekken van duurzame energie stonden opgenomen: zoekgebieden voor een minimum aantal zonnevelden en windmolens, waarmee het aandeel duurzame energie in de regio voldoet aan de provinciale ambitie om 55 procent duurzame energie op te wekken in 2030.

Aandeel duurzame energie

De twee partijen zeggen uit de Gelderlander te begrijpen dat onder druk van het college van B en W van Overbetuwe de zoekgebieden langs de A50 en de Linge zijn geschrapt, waarmee het aandeel duurzame energie in de regio blijft steken op 49 procent in 2030. Daarbij zou de raad niet zijn betrokken.

GroenLinks en PvdA zijn van mening dat gezien de urgentie van de klimaatcrisis er alles aan moet worden gedaan om zo snel mogelijk de CO2-uitstoot drastisch te beperken.

Door: Mediapartner Omroep RN7

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend