Logo De Belofte

BRUMMEN - Wethouder Eef van Ooijen stopt binnenkort als wethouder in Brummen vanwege privé-omstandigheden. Dat heeft hij aan het bestuur en de fractie van zijn partij laten weten.

De PvdA wilde het nieuws eigenlijk pas dit weekend bekend maken, maar het lekte uit. 'We zouden zondag of maandag een persbericht eruit doen waarin wereldkundig wordt gemaakt dat meneer Van Ooijen stopt', vertelt fractievoorzitter Berend Klok. 

Eerste stappen

Bij de gemeente Brummen is het vertrek van de wethouder nog niet officieel aangekondigd. 'De formele procedure moet nog starten, maar dit zijn wel de eerste stappen naar het moment dat Eef van Ooijen gaat stoppen', aldus Klok. 

Het aftreden van de wethouder komt voor de fractievoorzitter niet plotseling. 'We hebben meerdere gesprekken over de toekomst gehad, zijn toekomst.' Wat de persoonlijke omstandigheden precies zijn, daar wil de partij niets over kwijt. 

Ruim tien jaar wethouder

De PvdA'er uit Oeken draait al een poosje mee in Brummen. Van 2002 tot en met 2010 was hij voor het eerst wethouder. Toen zijn partij in 2014 opnieuw onderdeel werd van de coalitie, droeg het bestuur hem opnieuw voor als kandidaat. Vorig jaar diende Van Ooijen samen met collega wethouder Jolanda Pierik-Van der Snel nog wel zijn ontslag in, nadat twee collega wethouders eerder al hun functie hadden neergelegd. 

Maar de soapachtige taferelen in de gemeenteraad weerhielden van Ooijen er niet van om eind 2019 opnieuw aan de slag te gaan als wethouder, omringd door nieuwe collega's. 'Het is een eer en ik heb er heel veel zin in', vertelde hij destijds. Met het vertrek van Van Ooijen blijft er van de club wethouders die in 2018 startte niemand meer over. 

Nieuwe wethouder

Aan haar leden heeft de PvdA Brummen - Eerbeek inmiddels een opvolger voorgesteld. Naar verwachting wordt deze kandidaat in juni voorgesteld aan de gemeenteraad. Tot die tijd blijft Van Ooijen wethouder. 'De planning is erop gericht dat hij tot aan het zomerreces wethouder blijft.' 

Zie ook: 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Madelien Jansen

Het laatste nieuws uit Brummen

 • Brummenaren willen eindelijk eens opknapbeurt na brand

  30 juni 2020
  BRUMMEN - Een brand verwoestte vorig jaar drie winkels in het hart van Brummen. De plannen die er al waren voor het opknappen van het centrum werden daarom uitgesteld. Nu blijkt dat de gemeente diep in het rood staat, zijn inwoners bang dat de plannen helemaal in de ijskast verdwijnen.
 • Cathy Sjerps nieuwe wethouder gemeente Brummen

  29 juni 2020
  BRUMMEN - Cathy Sjerps wordt wethouder in de gemeente Brummen. Een raadsmeerderheid stemde maandag voor haar komst. Sjerps vervangt wethouder Eef van Ooijen, die begin mei aankondigde te stoppen vanwege privé-omstandigheden. 
 • Brummenaren vrezen voor nieuwe belastingverhoging

  04 juni 2020
  BRUMMEN - De financiële positie van de gemeente Brummen is opnieuw verslechterd, blijkt uit de jaarrekening van 2019. Inwoners en ondernemers zijn dan ook bang dat de belastingen opnieuw omhoog gaan. 'Natuurlijk zijn er ontwikkelingen die niet te voorzien zijn, zoals de coronacrisis, maar wij vrezen nu al voor de gemeentelijke aanslagen van begin 2021', laat de dorpsraad weten.
 • Nieuw zorgcomplex op plek van oude peuterspeelzaal

  27 mei 2020
  BRUMMEN - Op de plek van de oude peuterspeelzaal in Brummen komen waarschijnlijk woningen voor mensen met dementie. De gemeente heeft daarover een principebesluit bereikt met zorginstelling Dagelijks Leven. Het idee is om twintig studio's te realiseren.
 • Brummense wethouder Eef van Ooijen stopt

  08 mei 2020
  BRUMMEN - Wethouder Eef van Ooijen stopt binnenkort als wethouder in Brummen vanwege privé-omstandigheden. Dat heeft hij aan het bestuur en de fractie van zijn partij laten weten.

Overig verkiezingsnieuws

 • Stank Renkumse papierfabriek 'onwenselijk voor gezondheid' omwonenden

  03 augustus 2021
  RENKUM - De overlast die omwonenden van papierfabriek Parenco in Renkum ervaren van de geur die bij de productie verspreid wordt, is onwenselijk voor hun gezondheid. Die conclusie trekt de GGD op basis van verschillende onderzoeken.
 • Willemstunnel in hartje Arnhem gaat week dicht voor onderhoud

  03 augustus 2021
  ARNHEM - De Willemstunnel in het Arnhemse centrum gaat een week op slot. Van 23 tot 29 augustus is deze niet toegankelijk voor verkeer. De beruchte 'brokkentunnel' is toe aan onderhoud en de veiligheid moet worden verbeterd. De waarschuwingsborden werden maandagavond alvast opgehangen.
 • Inwoners Beuningen zijn slecht groenonderhoud helemaal beu

  03 augustus 2021
  BEUNINGEN - In de gemeenteraad van 5 juli bleek al dat het slecht is gesteld met het groenonderhoud in de gemeente Beuningen, maar sindsdien is er weinig verbeterd. "Op heel veel plekken ziet het er gewoon heel armoedig uit", reageert Saskia Kos op een Facebookpost over het onderhoud. Wethouder Piet de Klein bevestigde dat de gemeente ook niet altijd tevreden is en beloofde beterschap.
 • BOA's van zes gemeenten gaan samenwerken

  03 augustus 2021
  GROESBEEK - De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, West Maas en Waal en Wijchen gaan samenwerken. Dit betekent dat de BOA’s voortaan in alle zes gemeenten hun werk mogen uitvoeren.
 • Even opstappen bij dit bushokje? Dat wordt lastig.

  30 juli 2021
  ARNHEM - Een merkwaardig beeld bij het bushokje in de Oogststraat in de Arnhemse wijk Klarendal. De plek die normaal gesproken bestemd is voor wachtende passagiers, is gevuld met plantenbakken. Enthousiaste buurtbewoners hebben er wat 'tegels gewipt', legt een gemeentewoordvoerder uit.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend