Logo De Belofte

EDE - De terrassen in Ede moeten groter worden en langer open zijn. Dat wil GemeenteBelangen Ede. De partij vraagt het gemeentebestuur ruimte te maken voor horeca-ondernemers in de anderhalvemetersamenleving.

Woensdagavond kondigde premier Rutte aan dat de horecazaken vanaf 1 juni weer open mogen, op voorwaarde dat ze zich houden aan de 1,5 meter afstand. 

'Terrassen tot 01.00 uur open'

'Dit vergt zowel voor de ondernemer als voor de gemeente flexibiliteit', stelt GemeenteBelangen. De partij vraagt de gemeente om de terrassen groter te maken en ze op vrijdagen en zaterdagen langer open te houden, tot 01.00 uur in plaats van middernacht. Het gaat om de terrassen buiten het Museumplein om. Daar zijn de terrassen namelijk al tot 02.00 uur geopend. 

Terrasbelastingen

Ook vraagt de partij of de gemeente of de terrasbelasting, officieel de terras legeskosten genoemd, voor dit jaar kwijtgescholden kan worden. En als horeca-ondernemers op de pleinen een uitgifteloket willen starten, is het college daar dan positief over? 

GemeenteBelangen wil graag voor 1 juni antwoorden ontvangen van het gemeentebestuur.

Zie ook: 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Joukje Valkenburg

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

 • Verstandelijk beperkte kiezer wil duidelijke politieke taal

  27 februari 2021
  NIJMEGEN - In aanloop naar de verkiezingen je stem bepalen. Voor veel mensen is dat al ingewikkeld genoeg, maar met een verstandelijke beperking helemaal. Door vooroordelen en onwetendheid wordt de moeite niet genomen om informatie begrijpelijker aan te bieden, stelt Anne Stomph van het Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten (APCG).
 • Bouw nieuw ziekenhuis tussen Arnhem en Nijmegen voor de zomer van start

  26 februari 2021
  ELST - Rijnstate start in juni met de bouw van een ziekenhuis in Elst. De nieuwe vestiging vervangt de verouderdere locaties in Velp en Arnhem-Zuid. Begin 2023 hoopt de kliniek haar deuren te kunnen openen.
 • 'We zijn altijd een beetje vergeten', politiek wil Land van Maas en Waal op de kaart zetten

  26 februari 2021
  DRUTEN - Het Land van Maas en Waal moet prominent op de kaart worden gezet, vinden Drutense raadsleden. Plannen van het regionale toerismebureau zetten de streek volgens hen onterecht weg als een saai gebied met weinig unieke hotspots. Om daar verandering in te brengen, komt de lokale politiek met een nieuwe strategie.
 • Wethouders blijven zitten na discriminatierel: 'Ik snap niet dat je met zo weinig vertrouwen doorgaat'

  25 februari 2021
  ARNHEM - De verantwoordelijk wethouders in de Arnhemse discriminatieaffaire, Jan van Dellen (VVD) en Martien Louwers (PvdA), blijven zitten. Dat is de uitkomst van een heftig en slepend debat op donderdagochtend na een lange nacht vergaderen. Louwers kon daarbij slechts op steun van een kleine meerderheid rekenen.
 • Overbetuwe wil woningzoekers helpen aan betaalbare huizen

  24 februari 2021
  ELST - Er moeten honderden nieuwe huizen verrijzen in Overbetuwe. Een prima streven, vindt de gemeenteraad. Maar voor veel politici mag de langetermijnplanning wel wat scherper. Zo willen ze dat er meer sociale huur komt en hopen ze dat creatieve woonvormen zoals tiny houses een prominent plekje krijgen in de gemeente.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend