Logo De Belofte

DOETINCHEM - De herstelwerkzaamheden aan de gevel van schouwburg Amphion in Doetinchem starten na de bouwvak. De werkzaamheden zullen een jaar in beslag nemen.

'Dankzij de gemeente Doetinchem kunnen we nu starten met het oplossen van het probleem', laat directeur Charles Droste in een reactie weten. De gemeente droeg vorig jaar juni 2,3 miljoen euro bij aan het herstel van de gevel. De schouwburg is met de oorspronkelijke aannemer, Aan De Stegge, tot overeenstemming gekomen.

Duurzame gevel

De bestaande stenen gevel zal in haar geheel worden verwijderd. Daarna komt er een dunnere en minder zware gevel van zinkplaten voor terug. De nieuwe uitstraling en kleurstelling zal zo dicht mogelijk bij het origineel uitkomen. De nieuwe gevel is duurzaam en zal minimaal veertig jaar meegaan.

(De gemeente trok vorig jaar 2,3 miljoen euro uit om het herstel te ondersteunen)

Kosten nog niet volledig afgedekt

Overigens zijn de kosten voor een nieuwe gevel nog niet volledig afgedekt. 'We zullen zeker ook nog publieksacties starten en de regiogemeentes zijn ook gevraagd om een financiële bijdrage te leveren', aldus Droste.

De onregelmatigheden aan de gevel van de schouwburg werden eind 2014 ontdekt. Er werden meerdere problemen geconstateerd aan de constructie, afwatering en verankering. Wat volgde was een jarenlange juridische procedure, waarbij verschillende betrokken bouwpartijen verantwoordelijk werden gesteld.

 

Door: Mediapartner REGIO8, Davie Klein Gunnewiek

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Noodlijdend theater ontslaat helft van personeel

  03 juli 2020
  BARNEVELD - De culturele sector heeft het zwaar door de coronacrisis. Het Schaffelaartheater in Barneveld heeft al maanden geen inkomsten, maar de kosten lopen wel door. “We hebben geen enkel verdienmodel het komende halfjaar.” De instelling ziet dan ook geen andere optie dan een meerderheid van de oproepkrachten én het vaste personeel te ontslaan. Met pijn in het hart.
 • Bewoners probleemcamping alsnog gedwongen te verhuizen: 'Trekken dit niet meer'

  03 juli 2020
  ARNHEM - Een aantal permanente bewoners van 'probleemcamping' Oostappen Vakantiepark in Arnhem zijn opnieuw geconfronteerd met een gedwongen verhuizing. Zij kregen deze week een brief op de mat van de directie om uiterlijk 12 juli hun sleutels in te leveren en naar een andere accommodatie op het park te verkassen. Doen zij dat niet, dan moeten zij het park verlaten, valt op te maken uit de brief.
 • Agressieve ganzen worden aangepakt: ‘We gaan zeker niet schieten’

  03 juli 2020
  WIJCHEN - Agressieve ganzen bij het Wijchens Meer worden door de gemeente op een 'vriendelijke manier' aangepakt. Eerder waren ecologen bang dat de vogels doodgeschoten moeten worden, maar Wijchen belooft dat dat zeker niet gaat gebeuren.
 • Apeldoorn soebat al 1,5 jaar over 'meedoen'

  03 juli 2020
  APELDOORN - Apeldoorn wil werk maken van inwoners die actief meedenken. Ze mogen op allerlei vlakken betrokken worden bij beleidsvorming. Maar hoe dat precies moet worden ingericht, daar is de raad na 1,5 jaar nog niet uit. Wijk- en dorpsraden zijn ondertussen alles behalve tevreden.
 • Zonneveld Nergena nog niet zeker

  03 juli 2020
  BENNEKOM - Al enige tijd spreekt de Edese gemeenteraad over het zonneveld Nergena. Dit zonneveld moet komen in het buitengebied van Bennekom tegen Wageningen aan. De grond is van de Wageningen Universiteit. Er moet - als het aan de universiteit ligt - een zonneveld komen van 8,3 hectare, waar onderzoek zal worden gedaan naar de ecologische gevolgen van een zonneveld.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend