Logo De Belofte

BENNEKOM - De Wilhelminaschool in Bennekom krijgt haar lang verwachte nieuwe klimaatinstallatie. De gemeenteraad van Ede ging donderdag akkoord met investering van 137.000 euro. Sinds 2010 waren er al klachten over de luchtinstallatie.

Om precies te zijn krijgt het gebouw Collage aan de Hogeweg een nieuwe klimaatinstallatie. In het pand zitten naast de school ook een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Al vanaf de oplevering klaagde De Wilhelminaschool over de klimaatinstallatie. Er was bijvoorbeeld onvoldoende frisse lucht.

Fout

Het koepelbestuur van Stichting CNS, waar de Wilhelminaschool onder valt, liet de luchtinstallatie nooit vervangen. Maar vervanging is wel degelijk nodig, stelt de gemeente, die vorig jaar het beheer van de installatie overnam. De klimaatinstallatie heeft mogelijk nooit helemaal goed gewerkt en is slecht onderhouden.

Kosten: bijna half miljoen euro

Vervanging kost bijna 5 ton. Daarvan moet scholenkoepel CNS 193.000 euro zelf betalen. Iets meer dan 153.000 euro komt uit een opgebouwde spaarpot en de gemeente Ede legt nog eens ruim 173.000 euro bij. 

 

 

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Joukje Valkenburg

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend