Logo De Belofte

EDE - De gemeente Ede maakte woensdag bekend dat wethouder Willemien Vreugdenhil weggaat vanwege onder meer een relatie met een ambtenaar. Vandaag maakt de wethouder zelf bekend dat ze ten huwelijk is gevraagd.

'Ik heb “Ja” gezegd. Tijd om te gaan leven met mijn liefste, mijn man', meldt de Edese wethouder op Twitter. 

5 mei is ze ten huwelijk gevraagd in het bijzijn van haar ouders die toestemming hadden gegeven, vertelt ze aan Omroep Gelderland. 'Dat is bij ons een traditie.' De ring had ze al gezien, maar haar aanstaande had ook nog een gedicht als verrassing. 

September

De bruiloft staat begin september gepland. 'We kijken nog of het vanwege corona verplaatst moet worden of aangepast door kan gaan.'

Vreugdenhil (CDA) heeft sinds oktober een relatie met een strategisch ambtenaar van de gemeente Ede. De relatie was toegestaan, maar Vreugdenhil vond het lastig in verband met haar taken als wethouder. Daarnaast is het nu extra druk thuis. Vanwege de coronacrisis kwamen haar vier kinderen plots thuis te zitten. 

Sinds 2014 wethouder

In gesprek met Omroep Gelderland benadrukt Vreugdenhil dat ze sowieso dit jaar al van plan was te stoppen als wethouder. Dat is nu een paar maanden naar voren gehaald. 

Vreugdenhil was sinds 2014 wethouder. In de jaren ervoor was ze namens het CDA raadslid in Ede. Ze had onder meer de onderwerpen economie, levendig centrum, het buitengebied en welzijn en wijkaanpak in haar portefeuille. 

Wachtgeld

De CDA-wethouder vertrekt per 1 juni. Wie haar gaat opvolgen, is nog niet bekend. 

Als oud-wethouder kan Vreugdenhil straks wachtgeld ontvangen. 'Ik heb nu geen acuut nieuwe inkomsten vanaf juni, dus dat accepteer ik totdat ik een nieuwe baan heb.' 

Zie ook: 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Joukje Valkenburg

Het laatste nieuws uit Ede

 • Achterkamertjespolitiek in Ede, besluit over zonnepark uitgesteld

  10 juli 2020
  EDE - Er zou donderdagavond definitief duidelijkheid komen over zonnepark Nergena in Bennekom. Maar dat kwam er niet. De gemeenteraad besloot - na bijna drie uur overleg in Edese achterkamertjes - de cruciale stemming uit te stellen. Er komt eerst een integriteitsonderzoek naar raadslid Bram van der Beek (ChristenUnie).
 • Gemeenteraad grijpt in: kosten begraven gaan toch niet omhoog

  09 juli 2020
  EDE - De kosten voor begraven in de gemeente Ede gaan volgend jaar toch niet omhoog. Het college wilde de zogenoemde graf- en begraafrechten honderden euro's duurder maken, maar de gemeenteraad stak daar donderdagavond een stokje voor.
 • Boeren behalen succes, geen meerderheid voor zonnepark in Bennekom

  02 juli 2020
  EDE - Een zonnepark in Bennekom gaat er hoogstwaarschijnlijk niet komen. Het plan kreeg donderdagavond geen meerderheid van de Edese gemeenteraad. De stand was gelijk, er moet op een later moment nog een keer gestemd worden.
 • Omstreden opvang voor daklozen Ede gaat dicht

  25 juni 2020
  EDE - De omstreden noodopvang voor daklozen in Ede gaat per 1 augustus dicht. Dat heeft het Edese college besloten. De gemeente kijkt samen met het Leger des Heils naar een passende woonplek voor de mensen die er nu nog gebruik van maken.
 • Begraven wordt veel duurder, cremeren juist goedkoper

  22 juni 2020
  EDE - Begraven in de gemeente Ede wordt ondanks forse kritiek alsnog honderden euro's duurder ten opzichte van 2019. Dat staat in een voorstel van het college aan de gemeenteraad. Het bijzetten van urnen wordt juist goedkoper.

Overig verkiezingsnieuws

 • Provincie blijft bij standpunt: Scherpenzeel beter af bij Barneveld

  14 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De provincie Gelderland blijft bij haar standpunt: Scherpenzeel moet worden heringedeeld. Daarom wordt het proces van herindeling met Barneveld doorgezet.
 • Milieuzone voor oude dieselwagens is niet nodig, zegt wethouder

  14 juli 2020
  NIJMEGEN - Een milieuzone voor oude dieselwagens in Nijmegen is niet nodig Dat zegt wethouder Harriët Tiemens bij de presentatie van een pakket aan maatregelen die de luchtkwaliteit in de Waalstad moeten verbeteren. Overige maatregelen leveren volgens de wethouder al voldoende effect op. Bovendien is zo’n milieuzone juridisch moeilijk vol te houden, omdat Nijmegen al voldoet aan de Europese emissienorm.
 • Verbouw Apeldoorns raadhuis kost half miljoen extra

  14 juli 2020
  APELDOORN - De verbouwing van het raadhuis in Apeldoorn kost de gemeente uiteindelijk 500.000 euro meer dan gepland. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. De overstijging van het budget is niet onverwacht.
 • Plannen buitengebied Wageningen aangenomen

  14 juli 2020
  WAGENINGEN - De visie voor het buitengebied van Wageningen is door de gemeenteraad aangenomen. De Stadspartij wilde stemming erover uitstellen, omdat er niet voldoende overlegd zou zijn met burgers. Maar daar waren bijna alle andere partijen het niet mee eens. Alleen SP Wageningen ging daar in mee.
 • Wageningen wil bestaande wegen aanpakken om fileleed op te lossen

  14 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen wil bestaande wegen aanpakken om het fileleed rondom de Wageningen Universiteit te verminderen. De gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met dat voorstel van het college. De raad geeft wel enkele aandachtspunten mee aan de provincie, die uiteindelijk moet beslissen hoe het fileprobleem wordt aangepakt.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend