Logo De Belofte

ARNHEM - 'Zeer betreurenswaardig', noemt burgemeester Ahmed Marcouch het feit dat de tientallen bezoekers van een illegaal feest in Arnhem afgelopen weekend geen boete kregen. 'Niet voor herhaling vatbaar, is hier een zwaar understatement.'

Na een melding over geluidsoverlast aan de Boulevard Heuvelink op de vroege zondagochtend is de politie een kijkje gaan nemen, schrijft de burgervader in een brief aan de gemeenteraad. 'Zij hoorden aan de achterzijde van een pand harde muziek, waarmee luidkeels werd meegezongen. Door de gesloten rolluiken was discoverlichting te zien.'

Zie ook: Illegaal feest met tientallen jongeren stilgelegd in Arnhem

'Twintig personen renden het pand uit'

Toen de aanwezigen de politie zagen waarschuwden zij elkaar en renden twintig personen het pand uit, volgens Marcouch. Door het politie-ingrijpen zouden alle aanwezige personen zijn geïdentificeerd. De organisator kreeg een boete, de feestgangers een officiële waarschuwing.

'Onterecht', meent Marcouch. Met de politie heeft hij afgesproken de gang van zaken rond de beëindiging van het illegale feest 'terdege te evalueren'. 'De tijd van waarschuwen is al een tijdje gepasseerd.'

'Burgemeester baalt er net zo van als wij'

'Helaas is het zo gelopen', stelt CDA-fractievoorzitter Klaartje van Dillen, die Marcouch eerder dit weekend via social media aansprak op het uitblijven van de boetes. 'De burgemeester baalt er net zo van als wij', constateert zij na het lezen van de brief.

Ook in Winterswijk is zondagochtend een feest met meerdere jongen gestopt. Daar ging het om een verjaardag met acht personen in een kleine woonruimte, waarbij twee feestgangers zijn aangehouden.

Zie ook: Ook in Winterswijk feest met jongeren gestopt

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Huibert Veth

Het laatste nieuws uit Arnhem

 • Handtekeningen voor visboer André brengen wethouder toch weer in actie

  15 januari 2021
  ARNHEM - Sandra Mekkelholt verzamelde 677 handtekeningen om de rijdende viskraam van André de Visscher weer elke week een plekje te gunnen in haar wijk Schuytgraaf. Die bracht ze dondermiddag naar wethouder Ronald Paping. En met enig succes. In het gesprek dat daarop volgde, beloofde Paping uit te willen zoeken of er niet elders in de wijk een mogelijkheid voor André is.
 • Marcouch geen kandidaat PvdA-leiderschap: 'Ik omarm Arnhem met huid en haar'

  14 januari 2021
  ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is geen kandidaat om de donderdag opgestapte Lodewijk Asscher op te volgen als landelijk partijleider. Zijn naam zong rond in de wandelgangen, maar daar kan nu een streep doorheen. "Stop met mijn naam te noemen. Ik omarm Arnhem met huid en haar", maakt de burgervader duidelijk dat zijn focus op de Rijnstad ligt.
 • 'Hij heeft alles wat nodig is', collega's zien Ahmed Marcouch als ideale PvdA-leider

  14 januari 2021
  ARNHEM - Is Ahmed Marcouch de gedroomde kandidaat om Lodewijk Asscher op te volgen als partijleider van de PvdA? Nu de vacature vacant is, duikt de naam van de populaire Arnhemse burgervader op in het geruchtencircuit. Partijgenoten uit de regio denken dat hij het goed zou doen.
 • 'Laten we geen wereldpolitiek bedrijven', debat over kernwapens in Arnhem

  14 januari 2021
  ARNHEM - Kernwapens moeten worden verboden en volledig worden uitgebannen. Die uitspraak deed de Arnhemse gemeenteraad woensdagavond. De gemeente sluit zich daarvoor aan bij een internationaal appèl van steden en roept de eigen regering op het VN-kernwapenverdrag te ondertekenen en ratificeren.
 • Woning overleden Cees J. blijkt drugspand

  22 november 2020
  ARNHEM - Een woning aan de Jansbinnensingel in Arnhem is gesloten, nadat bleek dat binnen een hennepkwekerij stond. Het gaat om de woning waar Cees J. zaterdagochtend ernstig gewond gevonden werd. Hij overleed later. Burgemeester Ahmed Marcouch sloot het pand zondagmiddag na de vondst van de kwekerij.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend