Logo De Belofte

ELST - Raadsleden van de gemeente Overbetuwe rijden donderdag en vrijdag met honderden bosjes bloemen rond, die ze uitdelen aan ‘de helden van de samenleving’. Zorgpersoneel, brandweerlieden, politieagenten en vrijwilligers van de Voedselbank ontvingen allemaal een boeket als bedankje voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

‘Je helpt ook nog eens wat Overbetuwse kwekers aan omzet’, zegt Elbert Elbers, fractievoorzitter van de PvdA. Donderdag stapte hij op de fiets om zelf ook een aantal bosjes rond te brengen. ‘Het was logistiek gezien een flinke uitdaging, maar als je ziet wat het met de mensen doet, is het de moeite zeker waard.'

'Geen politieke campagne'

De raadsleden staken de afgelopen dagen hun koppen bij elkaar om een bloemenbezorgservice op touw te zetten. Uit eigen zak wisten ze een budget bij elkaar te sprokkelen, waarmee ze honderden boeketten hebben besteld. ‘Dit is geen politieke campagne, we doen dit echt namens de hele raad’, verzekert de PvdA’er. 

Donderdag en vrijdag rijden lokale politici door de gemeente om de bosjes zelf te bezorgen. Met de auto of, zoals Elbers, op de fiets. Zorgmedewerkers, politieagenten, brandweerlieden en vrijwilligers van de Voedselbank - ze kregen allemaal een bedankje. ‘Uiteindelijk maken zij ons werk ook makkelijker’, besluit de fractievoorzitter.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend