Logo De Belofte

WIJCHEN - Vijf Wijchense restaurants delen op Koningsdag duizenden tompouces uit om iedereen te bedanken voor hun steun tijdens de crisis. Donderdag kregen de ondernemers toestemming van de gemeente om met een kraam voor het kasteel te staan, onder de voorwaarde dat ze zich streng aan de coronamaatregelen houden.

Zaal 4, Meneer Smit, Het Wapen Van Wijchen, Thuis Bij Fien en Sterrenbosch zetten onlangs een thuisbezorgservice op touw, zodat mensen tijdens de coronacrisis toch nog bourgondisch kunnen dineren. ‘Dat loopt eigenlijk heel aardig’, vertelt Manon Christodoulides, eigenaar van Het Wapen van Wijchen. ‘Onze klanten geven aan dat ze de lokale horeca willen steunen. Om ze te bedanken, delen wij op Koningsdag zo'n 2500 tompouces uit.’

Donderdag gaf de gemeente toestemming aan de horecaondernemers om met een kraam voor het Kasteel van Wijchen te staan, onder de voorwaarde dat ze zich aan de maatregelen houden. ‘Het is niet de bedoeling dat we daar gezellig samen onze tompouce opeten’, voegt de restaurateur toe.

Drive-through

De kraam dient als een soort drive-through: klanten moeten met de auto langsrijden en krijgen hun tompouce vervolgens aangereikt met een speciale stok. ‘Zo kunnen we fatsoenlijk afstand houden’, legt Christodoulides uit. ‘We hebben verkeersregelaars en beveiligers ingehuurd, zodat iedereen zich netjes aan de regels houdt.’

Klanten van de thuisbezorgservice kregen de afgelopen tijd een bon bij hun bestelling, die vanaf 10.00 uur verzilverd kan worden om twee gebakjes op te halen. Alle voorbijgangers zonder bon kunnen van 12.00 tot 15.00 uur ook een gratis tompouce meepikken.

Zie ook: Wijchense restaurants bundelen krachten en bezorgen coronamenu's voor de deur

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Grote veranderingen raadsfractie PvdA Hattem

  12 augustus 2020
  HATTEM - De raadsfractie van de PvdA zal na het zomerreces een behoorlijke verandering ondergaan. De huidige fractievoorzitter, Marie-Lupe Stapper, heeft te kennen gegeven -wegens drukke werkzaamheden in combinatie met een nieuwe studie- te stoppen als fractievoorzitter en raadslid. Ook Geert Winkel heeft, na eigen afweging, besloten om zijn raadslidmaatschap te beëindigen.
 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend