Logo De Belofte

ELST - Om aardbevingsslachtoffers op het Molukse eiland Ambon weer aan een dak boven hun hoofd te helpen, is er in Overbetuwe bijna 11.000 euro opgehaald voor noodhulp. Raadsleden werkten de afgelopen maanden samen met de Molukse gemeenschap om talloze benefietacties op touw te zetten.

De opbrengsten worden verdeeld onder de Moluccan Future Foundation, het Rode Kruis en een aantal lokale initiatieven. ‘Zodat mensen hopelijk snel weer een dak boven hun hoofd hebben’, voegt Roel Eefting toe, fractievoorzitter van D66. ‘De actie is zo verbindend geweest. Heel Overbetuwe leeft mee.’

Een verwoestende aardbeving trof vorig jaar het Molukse eiland Ambon. Er kwam een motie in de Overbetuwse raad om 10.000 euro aan noodhulp beschikbaar te stellen, maar een meerderheid van de partijen stemde tegen. Aangezien Elst een grote Molukse gemeenschap kent, wilde een aantal raadsleden toch iets betekenen.

Familie op de Molukken

Fractievoorzitters van D66, PvdA en Burgerbelangen Overbetuwe sloegen de handen ineen met de Molukse gemeenschap om geld bij elkaar te sprokkelen. Ze organiseerden onder meer een voetbaltoernooi, een pubquiz en een veilig van voetbalspullen, gesigneerd door Molukse topspelers. In totaal wisten de actievoerders daarmee 10.789,62 euro op te halen.

‘We staan elke dag in contact met de Molukken, omdat we zeker willen weten dat alles goed terechtkomt’, vertelt Febby Hetharia, mede-organisator van de inzamelingsactie. Zelf heeft hij ook nog familie op de Molukken. ‘Ze zijn daar nog elke dag bang voor naschokken. Gelukkig zijn veel mensen al aan het heropbouwen, maar ze kunnen onze hulp goed gebruiken.'

Zie ook: 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend