Logo De Belofte

HETEREN - Het heeft even wat voeten in de aarde gehad, maar het Overbetuwse dorp Heteren krijgt in 2021 eindelijk een centrum. De plannen voor deze langverwachte upgrade zijn woensdag officieel goedgekeurd door de gemeenteraad en het college.

‘Dit is een serieuze mijlpaal’, zegt Patrick Gering, voorzitter van Stichting Hart van Heteren. ‘Onze kern is al dertig jaar bezig om een dorpshart te krijgen. Toen ik hier zelf in 2006 kwam wonen, moest ik echt zoeken naar een centrum.’

Nu het project is goedgekeurd door de gemeente Overbetuwe, krijgt Heteren eindelijk een nieuw dorpsplein met winkels, restaurants, twintig appartementen en veertien woningen. Volgend jaar moet alles klaar zijn.

‘Iedereen is trots’

Hoewel Gering en zijn dorpsgenoten nu genieten van het succes, verliep het proces niet altijd even soepel. Inwoners van Heteren hebben de centrumplannen zelf op touw moeten zetten, nadat een projectontwikkelaar de stekker eruit trok. 

‘We moesten op zoek naar ondernemers en beleggers. Het heeft veel tijd en energie gekost, maar het is ons eindelijk gelukt. Iedereen is beretrots’, weet Gering. ‘Dit initiatief komt echt van onderop. Dat maakt dit hele succes natuurlijk extra bijzonder.’

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend