Logo De Belofte

WIJCHEN - Heb je als Wijchenaar een briljant idee om een zonnepark te bouwen? Dan hoort de gemeente graag wat je voor ogen hebt. Samen met inwoners en lokale ondernemers wil Wijchen de meest geschikte locaties zoeken om vol te bouwen met zonnepanelen.

Vorig jaar kwam de gemeente met haar zonnevisie: een plan om dertig hectare aan zonneparken te realiseren. ‘De eerste elf hebben wij al neergelegd’, begint wethouder Titus Burgers. ‘Inwoners en lokale ondernemers die de overige negentien hectare willen bouwen, kunnen zich daar tot juni voor aanmelden.'

'Alle ideeën zijn welkom'

Of iemand de daken van zijn nieuwe woning vol wil leggen met zonnepanelen, of een duurzaam energiepark wil aanleggen op een stuk landbouwgrond - alle ideeën zijn welkom. ‘Het is de bedoeling dat iedereen meeprofiteert van de zonne-energie, niet alleen commerciële partijen', meent Burgers. 'Wie met het mooiste initiatief komt, mag uiteindelijk bouwen.'

De gemeente hoopt in juli een selectie van de meest geschikte plannen te maken. ‘De reacties stromen inmiddels binnen, dus ik verwacht dat we genoeg te kiezen hebben‘, besluit de wethouder.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Provincie blijft bij standpunt: Scherpenzeel beter af bij Barneveld

  14 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De provincie Gelderland blijft bij haar standpunt: Scherpenzeel moet worden heringedeeld. Daarom wordt het proces van herindeling met Barneveld doorgezet.
 • Milieuzone voor oude dieselwagens is niet nodig, zegt wethouder

  14 juli 2020
  NIJMEGEN - Een milieuzone voor oude dieselwagens in Nijmegen is niet nodig Dat zegt wethouder Harriët Tiemens bij de presentatie van een pakket aan maatregelen die de luchtkwaliteit in de Waalstad moeten verbeteren. Overige maatregelen leveren volgens de wethouder al voldoende effect op. Bovendien is zo’n milieuzone juridisch moeilijk vol te houden, omdat Nijmegen al voldoet aan de Europese emissienorm.
 • Verbouw Apeldoorns raadhuis kost half miljoen extra

  14 juli 2020
  APELDOORN - De verbouwing van het raadhuis in Apeldoorn kost de gemeente uiteindelijk 500.000 euro meer dan gepland. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. De overstijging van het budget is niet onverwacht.
 • Plannen buitengebied Wageningen aangenomen

  14 juli 2020
  WAGENINGEN - De visie voor het buitengebied van Wageningen is door de gemeenteraad aangenomen. De Stadspartij wilde stemming erover uitstellen, omdat er niet voldoende overlegd zou zijn met burgers. Maar daar waren bijna alle andere partijen het niet mee eens. Alleen SP Wageningen ging daar in mee.
 • Wageningen wil bestaande wegen aanpakken om fileleed op te lossen

  14 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen wil bestaande wegen aanpakken om het fileleed rondom de Wageningen Universiteit te verminderen. De gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met dat voorstel van het college. De raad geeft wel enkele aandachtspunten mee aan de provincie, die uiteindelijk moet beslissen hoe het fileprobleem wordt aangepakt.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend