Logo De Belofte

HENGELO - Het college van Bronckhorst wil structureel meer geld uittrekken voor het onderhoud aan wegen en fiets- en wandelpaden. Volgens de gemeente is dat nodig omdat er sprake is van achterstallig onderhoud omdat de afgelopen jaren is gekozen voor noodreparaties.

'Door beperkte budgetten heeft de gemeente de afgelopen jaren schade aan wegen in veel gevallen gerepareerd, in plaats van het asfalt te vervangen', laat de gemeente Bronckhorst weten. 'Daardoor is sprake van achterstallig onderhoud. Vervanging van het asfalt is duurzamer en kwalitatief beter, maar ook duurder.' Om het onderhoud aan de vijfhonderd kilometer asfaltwegen en andere bestrating uit te voeren, wordt de raad gevraagd om structureel meer geld vrij te maken. Deels ook om schade van toenemende 'wortelopdruk' van bomen op wegen te verhelpen.

Hoeveel geld nodig is, moet jaarlijks bij de behandeling van de perspectiefnota duidelijk worden. 'Het nieuwe onderhoudsplan regelt een gestructureerde aanpak met passende prioritering, maatwerk dus', aldus de gemeente. 'Belangrijke doorgangswegen vragen bijvoorbeeld meer onderhoud dan wegen die minder gebruikt worden. Onderhoud aan fietspaden en voetpaden krijgt voorrang boven een parkeervak of een weg in het buitengebied. Het nieuwe onderhoudsplan draagt bij aan de kwaliteit van onze leefomgeving.'

 

Door: Mediapartner REGIO8

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend