WINTERSWIJK - De aanleg van een rotonde met fietspaden op de veelbesproken kruising Bataafseweg en Steengroeveweg in Winterswijk, waarvoor de werkzaamheden in volle gang zijn, wordt pas in 2021 afgerond.
Het vrijliggende fietspad aan de noordzijde zal samen met de rotonde voor de bouwvakvakantie gereed zijn. Maar het fietspad aan de zuidzijde, aan de Steengroeveweg, zal in de loop van 2021 pas opgeleverd worden, zo luidt het antwoord van het college van B en W van Winterswijk op schriftelijke vragen van CDA-raadslid Jacqueline van der Vinne.
Niet alle gronden verworven
De vertraging van de aanleg van het fietspad aan de zuidzijde komt doordat de gemeente nog niet alle gronden heeft verworven. Sommige gesloten overeenkomsten moeten nog afgewikkeld worden bij de notaris, deels is er nog geen overeenstemming met de grondeigenaren of de overdracht wordt bemoeilijkt door de afhandeling van een erfenis.
Die vertraging heeft gevolgen voor de aanleg, want het verleggen van de waterleiding ter plekke staat pas na 1 oktober op de rol. Nutsbedrijven vragen in het algemeen 16 tot 26 weken aan voorbereidingstijd en de uitvoering neemt zo'n 10 weken in beslag. De verwachting is dat het fietspad aan de zuidzijde in 2021 in gebruik kan worden genomen.
Onveilige kruising
De aanleg van de rotonde is de uitkomst van een jarenlange strijd van omwonenden, die ageerden tegen de onoverzichtelijke en daardoor onveilige kruising met (bijna-)ongelukken. De buurt protesteerde met enige regelmaat tegen het uitblijven van een plan voor de kruising, maar nu het slechte asfalt van de Bataafseweg wordt aangepakt, neemt de gemeente de rotonde gelijk mee.
Dit is een verhaal van
De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan
hier.
Door: Domien Esselink
Het laatste nieuws uit Winterswijk
Overig verkiezingsnieuws
-
NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
-
NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
-
TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
-
ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
-
ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.