Logo De Belofte

WINTERSWIJK - De aanleg van een rotonde met fietspaden op de veelbesproken kruising Bataafseweg en Steengroeveweg in Winterswijk, waarvoor de werkzaamheden in volle gang zijn, wordt pas in 2021 afgerond.

Het vrijliggende fietspad aan de noordzijde zal samen met de rotonde voor de bouwvakvakantie gereed zijn. Maar het fietspad aan de zuidzijde, aan de Steengroeveweg, zal in de loop van 2021 pas opgeleverd worden, zo luidt het antwoord van het college van B en W van Winterswijk op schriftelijke vragen van CDA-raadslid Jacqueline van der Vinne.

Niet alle gronden verworven

De vertraging van de aanleg van het fietspad aan de zuidzijde komt doordat de gemeente nog niet alle gronden heeft verworven. Sommige gesloten overeenkomsten moeten nog afgewikkeld worden bij de notaris, deels is er nog geen overeenstemming met de grondeigenaren of de overdracht wordt bemoeilijkt door de afhandeling van een erfenis.  

Die vertraging heeft gevolgen voor de aanleg, want het verleggen van de waterleiding ter plekke staat  pas na 1 oktober op de rol. Nutsbedrijven vragen in het algemeen 16 tot 26 weken aan voorbereidingstijd en de uitvoering neemt zo'n 10 weken in beslag. De verwachting is dat het fietspad aan de zuidzijde in 2021 in gebruik kan worden genomen.

Onveilige kruising

De aanleg van de rotonde is de uitkomst van een jarenlange strijd van omwonenden, die ageerden tegen de onoverzichtelijke en daardoor onveilige kruising met (bijna-)ongelukken. De buurt protesteerde met enige regelmaat tegen het uitblijven van een plan voor de kruising, maar nu het slechte asfalt van de Bataafseweg wordt aangepakt, neemt de gemeente de rotonde gelijk mee.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Dierenambulance bouwt opvang om minder ver te hoeven rijden

  12 juli 2020
  TIEL - Van aangereden huisdieren tot vogeltjes die uit het nest zijn gevallen. De Tielse dierenambulance rukt zo'n tweeduizend keer per jaar uit. De organisatie heeft zelf geen goede opvang voor de dieren en dat kost veel tijd en geld. Maar als het goed is komt daar binnenkort verandering in.
 • Pizzadozen tussen het papier: afval inzamelen gaat steeds beter, maar nog niet perfect

  11 juli 2020
  GELDERMALSEN - Ruim een kwart van het ingezamelde plastic en drankkartons in Rivierenland bestaat uit stoffen die daar niet in thuis horen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Nedvang. De regio Rivierenland levert sinds de invoering van een nieuw afvalsysteem wel zo'n 45 procent minder restafval aan.
 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend