Logo De Belofte

WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat sport- en cultuurverenigingen helpen in coronatijd. De huren mogen later betaald worden en verenigingen mogen subsidiegeld houden.

Pas na 1 augustus hoeven sport- en cultuurverenigingen de huren van panden en sportvelden te betalen.  

Subsidies houden

De gemeente begrijpt dat er minder lessen of voorstellingen gegeven kunnen worden en zal verenigingen daar niet direct op afrekenen. Dus blijft de gemeente Wageningen subsidies aan sport- en culturele organisaties gewoon doorbetalen.

Daarbij komt dat sport- en cultuurclubs subsidiegeld voor een evenement mogen meenemen naar volgend jaar, omdat die nu niet door kunnen gaan. Voorwaarde is wel dat ze voor 1 juli 2021 een (alternatieve) activiteit organiseren.

Pijn van coronacrisis verzachten

'We hopen hiermee de pijn van de coronacrisis te verzachten en de organisaties voor Wageningen op de been te houden', zegt burgemeester Geert van Rumund die vanwege de crisis langer blijft.

Ondertussen kijkt de gemeente of er nog extra maatregelen nodig zijn. 'Weet ons vooral te vinden als u tegen knelpunten aanloopt of met vragen zit', is de oproep van de burgemeester aan de Wageningse organisaties. Er wordt al gepraat met een aantal grote organisaties zoals zwembad De Bongerd en Theater Junushoff. 

Aanvulling 

De gemeentelijke maatregelen zijn een aanvulling op die van het Rijk. Zo konden ook sport- en cultuurorganisaties bijvoorbeeld al een financiële tegemoetkoming krijgen door de regels van het Rijk. 

Zie ook: 

 

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Tientjes meer betalen voor afval in Wageningen

  10 november 2020
  WAGENINGEN - De afvalstoffenheffing gaat voor Wageningers met enkele tientallen euro's omhoog. De gemeenteraad stelde maandagavond de belastingverordening vast waarin dit is geregeld.
 • Al 15 jaar is Geert van Rumund burgemeester van Wageningen

  01 november 2020
  WAGENINGEN - In Museum de Casteelse Poort in Wageningen is een persoonlijke expositie geopend met en over burgemeester Geert van Rumund. Vandaag, 1 november 2020, is hij precies 15 jaar eerste burger van de stad Wageningen. De PvdA'er is de langstzittende burgemeester van Gelderland op dit moment.
 • Waarschuwing: 'Gemeente bezuinig niet op preventieve zorg'

  12 oktober 2020
  WAGENINGEN - Netwerkverband Welsaam waarschuwt de gemeente Wageningen niet te bezuinigen op laagdrempelige sociale hulp en ondersteuning. "Want dan snijdt de gemeente zichzelf in de vingers en zal ze met veel hogere kosten opgezadeld worden", zegt penvoerder Esther van der Zee.
 • Begroten is een uitdaging in coronatijd, Wageningen neemt er extra tijd voor

  22 september 2020
  WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat extra tijd nemen om een sluitende begroting op te stellen. De financiële uitdaging is zo groot dat het de gemeente niet lukt om komende november al een dichtgetimmerd plan bij de provincie Gelderland in te leveren.
 • Twijfels over nieuwe wethouder, kandidaat vraagt bedenktijd

  15 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geïnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend