Logo De Belofte

EWIJK - Bewoners die illegaal wonen op vakantiepark De Groene Heuvels in Ewijk krijgen drie maanden extra de tijd om hun huisje te verlaten. Vanwege de coronacrisis geeft de gemeente Beuningen ze extra tijd om een andere woning te zoeken en zo te voorkomen dat ze op straat komen te staan.

De eerste bewoners zouden deze maand hun huisje al moeten verlaten op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per maand.

Strenge lijn

De gemeente Beuningen hanteert al sinds eind 2018 een strenge lijn met betrekking tot De Groene Heuvels. Er is daar volgens het geldende bestemmingsplan alleen recreatie toegestaan en de gemeente houdt daar aan vast, ondanks de bijzondere situatie van de meeste bewoners die na bijvoorbeeld een scheiding nergens anders terecht konden. Ook verhuur aan arbeidsmigranten staat de gemeente niet toe.

Redelijke termijn

Het college begrijpt dat de termijn waarbinnen mensen zelf iets anders moeten zoeken, redelijk moet zijn. De maatregelen van de rijksoverheid met betrekking tot corona lopen in elk geval tot eind april.

Het college van Beuningen schrijft: ‘Die maatregelen maken het zoeken naar andere woonruimte lastig. Door de termijn met drie maanden te verlengen geeft het college eigenaren van recreatiewoningen de tijd die men ‘verliest’ door de maatregelen weer terug aan de woningeigenaren.’

Alle eigenaren van recreatiewoningen krijgen een brief met daarin duidelijk uitgelegd wat het collegebesluit voor hun situatie betekent.

Zie ook: SP wil uitzettingen Groene Heuvels uitstellen vanwege coronacrisis

Door: Karel de Jong

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend