Logo De Belofte

ELST - Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hoeven tot en met de zomer hun portemonnee niet te trekken voor betalingen aan de gemeente Overbetuwe. Daarnaast worden subsidies voor sociale, maatschappelijke en culturele verenigingen nog wel uitgedeeld.

‘De crisis heeft ingrijpende gevolgen voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties’, stelt de gemeente. ‘Ons bestuur neemt daarom een aantal maatregelen om de financiële gevolgen op korte termijn te verzachten.’

Tot en met 31 juli hoeven rekeningen voor leges, marktgelden, precariobelasting voor terrassen en standplaatsen niet betaald te worden. Ook de huur voor gemeentelijk vastgoed aan inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties brengt de gemeente voorlopig niet in rekening.

Zie ook: Overbetuwenaren hoeven de komende tijd geen belasting te betalen vanwege corona

‘Rekeningen worden sneller betaald’

Verder belooft Overbetuwe dat rekeningen van ondernemers ‘nog sneller’ betaald worden. Subsidies, contracten en beheervergoedingen voor sociale, maatschappelijke en culturele organisaties worden daarnaast ook nog gewoon verstrekt.

De gemeente geeft aan dat zij de komende weken bekijkt wat er voor nodig is om op de lange termijn de economie draaiende te houden. ‘Dat hangt ook af van het verdere verloop van de crisis en de duur van landelijke maatregelen’, besluit zij.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend