Logo De Belofte

ELST - Inwoners en ondernemers van de gemeente Overbetuwe hoeven de komende tijd even geen gemeentelijke belastingen te betalen vanwege de coronacrisis. Ondernemers kunnen op aanvraag drie maanden uitstel krijgen, inwoners krijgen automatisch vier maanden.

In Overbetuwe zijn momenteel vijftien besmettingen geconstateerd. ‘We worden hard getroffen door de maatregelen die genomen moeten worden tegen het virus’, stelt het college. ‘Daarom bieden we ondernemers en inwoners de mogelijkheid om de betaling van gemeentelijke belastingen uit te stellen.’

Uitstel tot de zomer

Voor ondernemers is het betaaltermijn verzet van 30 april naar 31 juli. Het geldt voor iedereen die staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daaronder vallen dus ook ZZP’ers. Ondernemers moeten via de gemeentesite een aanvraagformulier invullen als zij gebruik willen maken van het uitstel.

Inwoners krijgen tot 1 juni de tijd om de belastingen te betalen. Voor hen gaat dat verder helemaal automatisch. Trekken ondernemers en inwoners te laat hun portemonnee, dan geldt gewoon de standaardprocedure en stuurt de gemeente een aanmaning. Vanwege de coronacrisis krijgt men dan wel eerst een herinnering in de bus.

'Barre tijden'

Het CDA vroeg het college eerder deze week om de belastingbetalingen uit te stellen. ‘Of het nou door onze vragen komt of niet, dat maakt me niet uit. Dit is één van de dingen die je als gemeente kan doen’, vertelt fractievoorzitter Richard Beune. ‘Ik maak me zorgen om onze inwoners. Als we voor hen ook maar iets kunnen betekenen in deze barre tijden, doet me dat al een groot plezier.’

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend