PUTTEN - De vergadering van donderdagavond ging door, maar daar was ook alles mee gezegd. Aanwezig was het minimale raadsleden dat bij een vergadering moet zijn (de helft van de gemeenteraad +1) en ze zitten ver uit elkaar. De vergadering in Putten gaat, in tegenstelling tot raadsvergaderingen bij andere gemeenten wel door, want er moet een nieuwe wethouder benoemd worden.
Geen pers, geen publiek en een minimaal aantal raadsleden. Als één van de raadsleden een punt te willen agenderen voor de volgende vergadering is burgemeester Lambooij heel duidelijk: 'We moeten kort vergaderen, dat is ook ons ook opgedragen vanuit het ministerie, daarnaast is nu onduidelijk wanneer de volgende vergadering is.'
Het belangrijkste agendapunt is de benoeming van Bert Koops, de nieuwe wethouder die namens de ChristenUnie de portefeuille waar onder andere zorg en sport in zit voor zijn rekening heeft genomen.
'Hij is al warmgelopen'
Gemeentebelangen is teleurgesteld dat Koops niet in Putten woont en daar voorlopig ook niet gaat wonen. Lubbert van den Heuvel - van de ChristenUnie - reageert daarop dat hij heel blij is een ervaren wethouder te hebben gevonden: 'In voetbaltermen, hij is al warmgelopen, hoeft alleen zijn trainingsbroek nog uit te trekken en kan aan de slag.'
Koops was hiervoor tien jaar wethouder in Bunschoten. Na zijn benoeming geen felicitaties of speech, de vergadering wordt snel afgerond en daarna keert iedereen huiswaarts.
Koops komt in de plaats van Gerbert Priem, die na 2,5 opstapte omdat hij concludeerde in het ambt van wethouder 'onvoldoende in zijn kracht' te staan.
Lees ook: Wethouder-Putten-schrijft-ontslagbrief-Het-is-beter-om-te-stoppen
Door: Ellen Kamphorst
Het laatste nieuws uit Putten
-
PUTTEN - Enorme tekorten, wantrouwen in elkaar en twijfels over de samenwerking. De gezamenlijke aanpak van jeugdzorg door zes gemeenten op de Noord-Veluwe werd geen succes en de gezamenlijke rekencommissie heeft laten uitzoeken waarom.
-
PUTTEN - De Puttense burgemeester Lambooij heeft de gemeenteraad een zesde brief gestuurd over het coronavirus. In de brief schetst hij op hoofdlijnen en puntsgewijs de impact van het virus.
-
PUTTEN - De vergadering van donderdagavond ging door, maar daar was ook alles mee gezegd. Aanwezig was het minimale raadsleden dat bij een vergadering moet zijn (de helft van de gemeenteraad +1) en ze zitten ver uit elkaar. De vergadering in Putten gaat, in tegenstelling tot raadsvergaderingen bij andere gemeenten wel door, want er moet een nieuwe wethouder benoemd worden.
-
PUTTEN - De gemeente Putten tekent bezwaar aan tegen het bezuinigingsbesluit van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Volgens die bezuinigingen levert Putten één van de twee tankautospuiten in. De gemeenteraad is het niet eens met dat besluit en vecht dat nu aan. 'Desnoods tot aan de Raad van State.'
-
PUTTEN - De gemeente Putten gaat voorlopig nog niet handhavend optreden op illegale zuipketen. Dat zegde wethouder 't Jong donderdagavond toe, na vragen van Wij Putten. Binnenkort wordt het onderwerp verder besproken tijdens een commissievergadering.
Overig verkiezingsnieuws
-
NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
-
NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
-
TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
-
ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
-
ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.