Logo De Belofte

WIJCHEN - Het totaal aantal banen in Wijchen was nog nooit zo hoog als in 2019. De gemeente zag een stijging van 5,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarmee is Wijchen na Neder-Betuwe de grootste stijger in Gelderland.

In totaal boden 3610 bedrijven eind 2019 werk aan 18.179 werknemers in Wijchen. Het is ook de eerste keer dat er zoveel bedrijven gevestigd zitten in de gemeente. Daarmee is Wijchen de grootste stijger in de regio Arnhem-Nijmegen en na Neder-Betuwe is zij zelfs koploper in Gelderland. 

‘Het is hier goed werken en ondernemen’, stelt wethouder Nick Derks. ‘We zitten midden in een logistiek knooppunt voor Nederland, Duitsland en zelfs verder in Europa. Bedrijven zien dat steeds meer. De komende tijd pakken we door en blijven we inzetten op langetermijngroei.’

Goed jaar voor ondernemers

Zowel winkeliers als grote multinationals hadden een goed jaar. Organisaties zoals DHL, Lidl en ThermenBerendock openden in 2019 de deuren en zijn volgens de gemeente verantwoordelijk voor een flink deel van de totale groei. Verder profiteert Wijchen van het succesvolle industrieterrein Bijsterhuizen, dat werk levert aan ruim 7000 arbeiders.

De gemeente is momenteel bezig met het aanscherpen van haar economische en toeristische visie, die ze voor de zomer hoopt te presenteren.

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend