Logo De Belofte

WIJCHEN - Het totaal aantal banen in Wijchen was nog nooit zo hoog als in 2019. De gemeente zag een stijging van 5,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarmee is Wijchen na Neder-Betuwe de grootste stijger in Gelderland.

In totaal boden 3610 bedrijven eind 2019 werk aan 18.179 werknemers in Wijchen. Het is ook de eerste keer dat er zoveel bedrijven gevestigd zitten in de gemeente. Daarmee is Wijchen de grootste stijger in de regio Arnhem-Nijmegen en na Neder-Betuwe is zij zelfs koploper in Gelderland. 

‘Het is hier goed werken en ondernemen’, stelt wethouder Nick Derks. ‘We zitten midden in een logistiek knooppunt voor Nederland, Duitsland en zelfs verder in Europa. Bedrijven zien dat steeds meer. De komende tijd pakken we door en blijven we inzetten op langetermijngroei.’

Goed jaar voor ondernemers

Zowel winkeliers als grote multinationals hadden een goed jaar. Organisaties zoals DHL, Lidl en ThermenBerendock openden in 2019 de deuren en zijn volgens de gemeente verantwoordelijk voor een flink deel van de totale groei. Verder profiteert Wijchen van het succesvolle industrieterrein Bijsterhuizen, dat werk levert aan ruim 7000 arbeiders.

De gemeente is momenteel bezig met het aanscherpen van haar economische en toeristische visie, die ze voor de zomer hoopt te presenteren.

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
 • Veel geld voor cultuur naar Amsterdam, Gelderland krijgt niets

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Vrijwel het gehele subsidiebudget voor cultuurmakers en producerende instellingen voor de komende jaren gaat naar de Randstad. Dat blijkt uit de verdeling die het Fonds Podiumkunsten heeft gemaakt. Er wordt niets toegekend aan het oosten van het land. "Dat was schrikken", vertelt Corien van der Poll, zakelijk leider van theatergroep Echo uit Arnhem die met lege handen achterblijft.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend