Logo De Belofte

HOENDERLOO - Bij jeugdzorginstelling Hoenderloo Groep, die ophoudt te bestaan, zitten op dit moment nog 145 kinderen. Voor 40 van deze jongeren moet speciale zorg worden ontwikkeld. Het gaat om jongeren met autisme en andere problematiek, zoals ernstige gedragsproblemen. Zij gaan naar verschillende instellingen van moederorganisatie Pluryn.

De jongeren vragen vervolgzorg die vergelijkbaar is met die van de Hoenderloo Groep. Eerder bleek dat Pluryn hen wil onderbrengen in Eefde, de Glind, de Beele, Maarsbergen en JP Heije in Renkum.

Ook een locatie in Almere wordt daaraan toegevoegd. 'Het betreft maatwerk', aldus woordvoerder Marian Draaisma. 'Daar horen alle gespecialiseerde jeugdinstellingen van Pluryn bij.'

Zie ook: Onrust om zorg: is er straks wel een plekje voor jongeren Hoenderloo Groep?

Gespecialiseerd genoeg?

Ouders maken zich zorgen over die specialisatie (want de Hoenderloo Groep is vrij uniek in Nederland) en denken niet dat die zomaar bij andere instellingen van hetzelfde niveau is.

Daarnaast vragen zij zich af of er tijdig genoeg plekken bij kunnen worden gecreëerd. Pluryn garandeert dat dit in orde komt, aldus de zorgorganisatie.

En de rest?

De overige ruim honderd jongeren zullen hun behandeltraject kunnen afronden bij de Hoenderloo Groep en gaan dan in sommige gevallen naar huis. 'Andere kinderen gaan terug naar de zorg in de regio of naar een gezinshuis. Sommige kinderen gaan naar jeugdinstellingen van Pluryn', besluit Draaisma.

Zie ook: Alles over de Hoenderloo Groep

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Bastiaan van Blokland

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend