Logo De Belofte

KATWIJK AAN ZEE - Alleen een wonder lijkt jeugdinstelling de Hoenderloo Groep nog te kunnen redden. Deze dinsdagavond valt het definitieve besluit. Dan is er duidelijkheid voor ouders en kinderen. Maar wat er daarna met de jongeren moet gebeuren, is nog volstrekt onduidelijk.

En dat baart ouders van de jongeren die er zitten zorgen. Want: waar moeten hun kinderen straks naartoe?

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Pluryn, de moederorganisatie van de Hoenderloo Groep, neemt straks het definitieve besluit over de sluiting. Die sluiting moet in augustus plaatsvinden. En Pluryn moet dan voor alle overgebleven kinderen een plek hebben gevonden.

De ouders van Jan Knetsch uit Katwijk aan Zee weten zich even geen raad. Thuiswonen kan simpelweg niet. Jan wordt vaak zo agressief, dat het onverantwoord is. Ook bij andere instellingen waar hij woonde, moest hij om die reden weg.

Kennis in huis?

Bij de nog te creëren plekken zetten Hans en zijn vrouw Christine hun vraagtekens: is er daar wel de kennis om met kinderen zoals Jan om te gaan? Is er überhaupt plaats hen te huisvesten?

Kijk hier naar de reactie van vader Hans Knetsch:

Vader Hans Knetsch: 'Er is ons een plek aangeboden bij JP Heije in Oosterbeek. Daar is vooral gehandicaptenzorg, en één groep voor kinderen met autisme.' Maar een groep voor kinderen zoals Jan moet er nog komen, die is er nu niet.

Gaat dit lukken?

Zes plekken komen er wellicht bij JP Heije bij, bleek onlangs uit een mailwisseling. Volgens Hans Knetsch misschien acht. Maar er zijn zeker 40 kinderen zoals Jan bij de Hoenderloo Groep. Naast de tientallen andere jongeren met allerhande stoornissen.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Bastiaan van Blokland

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend