Logo De Belofte

ARNHEM - Mocht de bodem bij het Arnhemse Stadsblokken-Meinerswijk inderdaad verontreinigd zijn, dan moet de gemeente niet opdraaien voor de kosten. Dat vinden de Partij voor de Dieren, GroenLinks en de PvdA.

De partijen stellen hun vragen na berichtgeving van Omroep Gelderland dat er 'asbestverdacht materiaal' is gevonden. Ontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP) stuitte hierop bij graafwerkzaamheden. Onderzoek moet uitwijzen of het daadwerkelijk om asbest gaat. De werkzaamheden zijn stilgelegd, het gebied is afgezet.

Zie ook: 'Asbestverdacht materiaal' legt bouw in Stadsblokken-Meinerswijk stil

Risico's voor Stadsblokken-Meinerswijk?

De vragenstellers willen meer duidelijkheid over de aard en omvang van de mogelijke vervuiling. Ook willen zij weten of de grond eerder onderzocht is, en wat dit betekent voor risico's op bodemverontreiniging in de rest van Stadsblokken-Meinerswijk.

De partijen verwijzen naar eerdere berichten van het college over de kosten van bodemsanering: die zijn voor KWP. Zij willen bevestiging van wethouder Roeland van der Zee dat dit inderdaad het geval is.

Gevaar en waarborg

Ook willen zij dat cultuur- en natuurontwikkeling in de stadsblokken gewaarborgd blijft als KWP de dure sanering moet bekostigen, en de sanering daar dus niet ten koste van gaat. Verder vragen zij naar het mogelijke gevaar voor dieren.

KWP laat weten dat de situatie 'onder controle' is. 'We gaan alles oplossen via wet- en regelgeving', laat een woordvoerder weten. Wie er daarbij verantwoordelijk is voor de kosten, daar gaat het bedrijf niet op in.

Zie ook: 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Huibert Veth

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Noodopvang voor kinderen in kwetsbare thuissituaties

  31 maart 2020
  NIJMEGEN - Burgemeester Bruls breidt de noodopvang uit voor kinderen die tijdens de schoolsluiting tot 6 april niet thuis kunnen blijven. Hij maakt hiermee een uitzondering op de regel dat alleen kinderen van ouders met cruciale beroepen opvang krijgen. Dat doet hij vanwege het risico op escalerende thuissituaties voor sommige kinderen..
 • Nieuwe attracties in Ede centrum als oplossing tegen leegstand

  31 maart 2020
  EDE - De leegstand in het centrum van Ede wordt aangepakt. Er komt een sportschool, een hip wereldrestaurant en misschien ook wel een grote paintball-attractie. Dat meldt Vandenbrink Onroerend Goed, eigenaar van een groot complex aan de Achterdoelen.
 • Wethouder weigert stukken voor onderzoek: 'Je krijgt het gevoel dat ze iets achterhouden'

  29 maart 2020
  ARNHEM - De Arnhemse wethouder financiën Ronald Paping weigert stukken aan te leveren voor onderzoek, laat rekenkamervoorzitter Arie Teeuw weten. Die wil daarmee de kwaliteit van de jaarstukken vaststellen. 'Je krijgt het gevoel dat ze iets achterhouden', zegt oud-voorzitter Piet van Dijk daarover.
 • Toch geen islamitische begraafplaats in Druten: 'Ik heb er geen woorden voor'

  27 maart 2020
  DRUTEN - Er komt in Druten geen begraafplaats voor moslims die door de coronacrisis niet in hun land van herkomst kunnen worden begraven. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag tegen het idee omdat er genoeg alternatieven zijn.
 • Nieuw college Beuningen presenteert zichzelf en coalitieakkoord

  27 maart 2020
  BEUNINGEN - Beuningen Nu & Morgen, GroenLinks, D66 en de Partij van de Arbeid hebben een coalitieakkoord gepresenteerd, nadat het vorige college eind februari klapte. Per mail trok de grootste partij in de gemeenteraad van Beuningen de stekker uit de samenwerking met VVD en CDA.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend