Logo De Belofte

AALTEN - De Albert Heijn op de Hoven in Aalten mag uitbreiden met drie appartementen boven de supermarkt en een parkeerkelder eronder. Dat betekent dat de bibliotheek naar de Lage Blik verhuist. De gemeenteraad van Aalten had er dinsdagavond unaniem 334.000 euro voor over.

De aanpak van de supermarkt en het parkeerterrein maakt onderdeel van een groter geheel, namelijk het creëren van een compact en aantrekkelijk (winkel)centrum. 'Dankzij dit plan blijft winkelen in en rond de supermarkt mogelijk in een duurzame en groene omgeving', reageerde wethouder Ted Kok dinsdagavond.

Twee moties verworpen

De Progressieve Partij (PP) diende twee moties in, voor zowel 'meer en aantrekkelijker fietsparkeerplaatsen' als het planten van extra bomen op de parkeerplaats. 

Volgens de PP moet het voor fietsers gestimuleerd worden op de fiets de boodschappen te doen. Door de parkeerkelder is er voldoende parkeergelegenheid, waardoor er op de huidige parkeerplaats meer ruimte komt voor aanplant van groen. Maar beide moties van PP werden verworpen.

Door de uitbreiding van de supermarkt verdwijnt de doorsteek naar de Hogestraat en daartegen hebben de eigenaren van een woonwinkel - tevergeefs - geprotesteerd, omdat ze daardoor minder voorbijgangers door hun straat zien komen, met inkomstenderving tot gevolg. Alleen HMV betreurde het afsluiten van de doorsteek.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Motie ‘Opnemen kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen’ aangenomen

  27 mei 2020
  HATTEM - CDA-fractievoorzitter Teun Juk diende maandagavond mede namens PvdA, D66, en ChristenUnie een motie in voor het opnemen van alleenstaande kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen. De motie werd met een grote meerderheid aangenomen.
 • Zutphen verwacht tekort van 2 miljoen euro door corona

  27 mei 2020
  ZUTPHEN - Op basis van de eerste maanden van 2020 verwacht Zutphen dit jaar een financieel nadeel van ruim 1 miljoen euro. De effecten van de coronacrisis zijn dan nog niet meegerekend. Doet de gemeente dat wel, dan wordt het tekort naar verwachting dubbel zo groot.
 • Watervrienden willen voor de zomer duidelijkheid over zwembad De Hoevert

  27 mei 2020
  DIDAM - Zwemvereniging De Watervrienden hoopt voor de zomer op duidelijkheid over de toekomst van zwembad De Hoevert in Didam. De gemeente heeft geen partij bereid gevonden om het bad over te nemen, waardoor sluiting van het zwembad aan het einde van het jaar dreigt.
 • Marathonvergaderingen en geen barbecue, het is afzien voor de Arnhemse politiek

  27 mei 2020
  ARNHEM - Alle debatten in de Arnhemse politiek vinden de komende tijd weer fysiek plaats. Om het stuwmeer aan onderwerpen nog voor de zomer weg te werken, zullen enkele bijeenkomsten worden opgerekt tot 'marathonvergaderingen'. Ook de jaarlijkse raadsbarbecue begin juli, zal waarschijnlijk plaats moeten maken voor politieke besluitvorming.
 • Kadernota Winterswijk: 'winstwaarschuwing' voor 2021

  27 mei 2020
  WINTERSWIJK - Het college van B & W van Winterswijk noemt de kadernota 2021 – 2024 zelf een 'winstwaarschuwing'. De kadernota biedt het financiële perspectief van de gemeente in de komende jaren. Door het een winstwaarschuwing te noemen geeft het college aan dat er nagenoeg geen ruimte is voor nieuw beleid. Uit de nota blijft overigens dat ook al vastgesteld beleid niet zonder meer uitgevoerd kan worden.

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend