Logo De Belofte

AALTEN - De Albert Heijn op de Hoven in Aalten mag uitbreiden met drie appartementen boven de supermarkt en een parkeerkelder eronder. Dat betekent dat de bibliotheek naar de Lage Blik verhuist. De gemeenteraad van Aalten had er dinsdagavond unaniem 334.000 euro voor over.

De aanpak van de supermarkt en het parkeerterrein maakt onderdeel van een groter geheel, namelijk het creëren van een compact en aantrekkelijk (winkel)centrum. 'Dankzij dit plan blijft winkelen in en rond de supermarkt mogelijk in een duurzame en groene omgeving', reageerde wethouder Ted Kok dinsdagavond.

Twee moties verworpen

De Progressieve Partij (PP) diende twee moties in, voor zowel 'meer en aantrekkelijker fietsparkeerplaatsen' als het planten van extra bomen op de parkeerplaats. 

Volgens de PP moet het voor fietsers gestimuleerd worden op de fiets de boodschappen te doen. Door de parkeerkelder is er voldoende parkeergelegenheid, waardoor er op de huidige parkeerplaats meer ruimte komt voor aanplant van groen. Maar beide moties van PP werden verworpen.

Door de uitbreiding van de supermarkt verdwijnt de doorsteek naar de Hogestraat en daartegen hebben de eigenaren van een woonwinkel - tevergeefs - geprotesteerd, omdat ze daardoor minder voorbijgangers door hun straat zien komen, met inkomstenderving tot gevolg. Alleen HMV betreurde het afsluiten van de doorsteek.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
 • Veel geld voor cultuur naar Amsterdam, Gelderland krijgt niets

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Vrijwel het gehele subsidiebudget voor cultuurmakers en producerende instellingen voor de komende jaren gaat naar de Randstad. Dat blijkt uit de verdeling die het Fonds Podiumkunsten heeft gemaakt. Er wordt niets toegekend aan het oosten van het land. "Dat was schrikken", vertelt Corien van der Poll, zakelijk leider van theatergroep Echo uit Arnhem die met lege handen achterblijft.
 • Terras dicht na overtreden regels: 'Politiemacht was een belediging'

  04 augustus 2020
  WIJCHEN - Het terras van Café Zus in Wijchen zit volledig op slot. Kroegbaas Alex moest al zijn gasten wegsturen omdat de coronaregels niet zijn nageleefd. "We zijn behoorlijk flabbergasted."

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend