Logo De Belofte

AALTEN - De Albert Heijn op de Hoven in Aalten mag uitbreiden met drie appartementen boven de supermarkt en een parkeerkelder eronder. Dat betekent dat de bibliotheek naar de Lage Blik verhuist. De gemeenteraad van Aalten had er dinsdagavond unaniem 334.000 euro voor over.

De aanpak van de supermarkt en het parkeerterrein maakt onderdeel van een groter geheel, namelijk het creëren van een compact en aantrekkelijk (winkel)centrum. 'Dankzij dit plan blijft winkelen in en rond de supermarkt mogelijk in een duurzame en groene omgeving', reageerde wethouder Ted Kok dinsdagavond.

Twee moties verworpen

De Progressieve Partij (PP) diende twee moties in, voor zowel 'meer en aantrekkelijker fietsparkeerplaatsen' als het planten van extra bomen op de parkeerplaats. 

Volgens de PP moet het voor fietsers gestimuleerd worden op de fiets de boodschappen te doen. Door de parkeerkelder is er voldoende parkeergelegenheid, waardoor er op de huidige parkeerplaats meer ruimte komt voor aanplant van groen. Maar beide moties van PP werden verworpen.

Door de uitbreiding van de supermarkt verdwijnt de doorsteek naar de Hogestraat en daartegen hebben de eigenaren van een woonwinkel - tevergeefs - geprotesteerd, omdat ze daardoor minder voorbijgangers door hun straat zien komen, met inkomstenderving tot gevolg. Alleen HMV betreurde het afsluiten van de doorsteek.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • 'Bij ons is het net zo veilig', ondernemers met condooms naar de wethouder

  02 maart 2021
  WIJCHEN - Om zich hard te maken voor de heropening van hun zaak, delen horecabazen in Wijchen dinsdag condooms uit met de leus: 'Bij ons is het net zo veilig'. De ondernemers denken namelijk dat hun terrassen even coronaproof zijn als de winkels die vanaf woensdag weer beperkt de deuren mogen openen.
 • 'Onoprechte excuses na discriminatieaffaire opnieuw klap in gezicht'

  02 maart 2021
  ARNHEM - Binnen 24 uur na de marathonvergadering over de Arnhemse discriminatieaffaire moest de gemeente via al haar communicatiekanalen excuses maken aan de stad, besloot de gemeenteraad unaniem. Maar de 'onoprechte manier' waarop ze dat vervolgens deed, wekt woede en verbazing bij verschillende partijen.
 • Verstandelijk beperkte kiezer wil duidelijke politieke taal

  27 februari 2021
  NIJMEGEN - In aanloop naar de verkiezingen je stem bepalen. Voor veel mensen is dat al ingewikkeld genoeg, maar met een verstandelijke beperking helemaal. Door vooroordelen en onwetendheid wordt de moeite niet genomen om informatie begrijpelijker aan te bieden, stelt Anne Stomph van het Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten (APCG).
 • Bouw nieuw ziekenhuis tussen Arnhem en Nijmegen voor de zomer van start

  26 februari 2021
  ELST - Rijnstate start in juni met de bouw van een ziekenhuis in Elst. De nieuwe vestiging vervangt de verouderdere locaties in Velp en Arnhem-Zuid. Begin 2023 hoopt de kliniek haar deuren te kunnen openen.
 • 'We zijn altijd een beetje vergeten', politiek wil Land van Maas en Waal op de kaart zetten

  26 februari 2021
  DRUTEN - Het Land van Maas en Waal moet prominent op de kaart worden gezet, vinden Drutense raadsleden. Plannen van het regionale toerismebureau zetten de streek volgens hen onterecht weg als een saai gebied met weinig unieke hotspots. Om daar verandering in te brengen, komt de lokale politiek met een nieuwe strategie.

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend