Logo De Belofte

DRUTEN - Feestorganisatie Active Partyworld had alles al klaar staan voor hét carnavalsfeest van Druten, gehouden op zaterdag, maandag en dinsdag. Met artiesten als Snelle en Bram Krikke beloofde het een knaller te worden. Maar nu heeft de gemeente de aanvraag voor de megafuif afgewezen en ligt de traditie volledig in diggelen.

‘We hebben 1500 mensen moeten teleurstellen’, begint William de Grundt, organisator van Active Partyworld. ‘Honderden mensen berichten ons met de vraag of er een alternatief is, maar dat is er niet echt. Vooral niet voor de jongeren.’

'Ik sta helemaal machteloos'

Active Partyworld vroeg de vergunning voor het feestje in januari aan. Vanwege recente verbouwingen in het pand van de Klepperheide, voldoet het gebouw niet meer aan de eisen voor brandveiligheid. Daarom besloot Druten op advies van de brandweer en de politie om het feest af te gelasten. ‘De veiligheid voor het grote aantal bezoekers kan niet worden gegarandeerd’, reageert de gemeente.

De organisatoren kregen de kans om de zaal in orde te maken, maar volgens De Grundt was er niet genoeg tijd. ‘Ik sta helemaal machteloos. We hebben het zo ontzettend druk deze dagen dat niet alles op tijd te regelen valt. En de gemeente wacht natuurlijk niet op ons, dat snappen wij ook wel.’

Laatste keer carnaval in Druten?

De 1500 mensen die een kaartje hebben, krijgen hun geld terug. De organisator reageert verslagen: ‘Deze tegenvaller is echt heel pijnlijk. We steken al jaren onze nek uit om in Druten één van de grootste carnavalsfeesten van het land te organiseren, maar dit kan wel eens de laatste poging zijn.’

Uitgenodigde artiesten zoals de rappers Snelle, Poke en radio-dj Bram Krikke worden nu zo snel mogelijk naar andere feestjes gestuurd. ‘Van mij mogen ze nog best naar Druten komen, maar helaas hebben we er niet veel meer aan’, besluit De Grundt.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Druten

Overig verkiezingsnieuws

 • Noodopvang voor kinderen in kwetsbare thuissituaties

  31 maart 2020
  NIJMEGEN - Burgemeester Bruls breidt de noodopvang uit voor kinderen die tijdens de schoolsluiting tot 6 april niet thuis kunnen blijven. Hij maakt hiermee een uitzondering op de regel dat alleen kinderen van ouders met cruciale beroepen opvang krijgen. Dat doet hij vanwege het risico op escalerende thuissituaties voor sommige kinderen..
 • Nieuwe attracties in Ede centrum als oplossing tegen leegstand

  31 maart 2020
  EDE - De leegstand in het centrum van Ede wordt aangepakt. Er komt een sportschool, een hip wereldrestaurant en misschien ook wel een grote paintball-attractie. Dat meldt Vandenbrink Onroerend Goed, eigenaar van een groot complex aan de Achterdoelen.
 • Wethouder weigert stukken voor onderzoek: 'Je krijgt het gevoel dat ze iets achterhouden'

  29 maart 2020
  ARNHEM - De Arnhemse wethouder financiën Ronald Paping weigert stukken aan te leveren voor onderzoek, laat rekenkamervoorzitter Arie Teeuw weten. Die wil daarmee de kwaliteit van de jaarstukken vaststellen. 'Je krijgt het gevoel dat ze iets achterhouden', zegt oud-voorzitter Piet van Dijk daarover.
 • Toch geen islamitische begraafplaats in Druten: 'Ik heb er geen woorden voor'

  27 maart 2020
  DRUTEN - Er komt in Druten geen begraafplaats voor moslims die door de coronacrisis niet in hun land van herkomst kunnen worden begraven. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag tegen het idee omdat er genoeg alternatieven zijn.
 • Nieuw college Beuningen presenteert zichzelf en coalitieakkoord

  27 maart 2020
  BEUNINGEN - Beuningen Nu & Morgen, GroenLinks, D66 en de Partij van de Arbeid hebben een coalitieakkoord gepresenteerd, nadat het vorige college eind februari klapte. Per mail trok de grootste partij in de gemeenteraad van Beuningen de stekker uit de samenwerking met VVD en CDA.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend