Logo De Belofte

ELST - De burgemeester van Overbetuwe stelde woensdagavond een bedrag van ruim 13.000 euro beschikbaar om te besteden aan noodhulp voor aardbevingsslachtoffers op Ambon. Ze overhandigde een speciale cheque aan de lokale Molukse gemeenschap, die zelf ook 7000 euro bij elkaar wist te sprokkelen met een collecte.

‘Zo’n avond is een mooi moment om de band tussen de gemeente en de Molukse gemeenschap te versterken’, meent de Overbetuwse burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. ‘We willen het hier ook niet bij laten. Als er in de toekomst weer een gelegenheid is samen iets te organiseren, grijpen we die graag aan.’

Een vernietigende aardbeving trof de eilanden Ambon en Seram in september, waarbij tientallen doden vielen en duizenden mensen dakloos raakten. De afgelopen maanden organiseerde de Molukse gemeenschap in Elst verschillende geldinzamelingsacties om de slachtoffers noodhulp te kunnen bieden.

'Ze heeft haar nek voor ons uitgestoken'

Tijdens een speciale bijeenkomst op woensdag sprak de Molukse cultuurhistoricus Huib Akihary over de gedeelde geschiedenis van de Molukken en Nederland. ‘Op die manier hopen wij de relatie tussen ons en de andere Elstenaren te versterken’, voegt Agoes Peilouw toe, woordvoerder namens de Molukse gemeenschap. ‘Het is eigenlijk gek dat wij Nederlanders voor moeten lichten over hun eigen geschiedenis.’

Aan het einde van de avond overhandigde burgemeester Hoytink-Roubos een cheque van 13.623 euro aan de Molukkers. ‘We hebben veel waardering voor haar’, vertelt Peilouw. ‘Ze heeft echt haar nek uitgestoken voor ons.’ Zelf haalde de gemeenschap dus 7000 euro op met een collecte, waarmee er nu genoeg is voor de wederopbouw van tien scholen op Ambon.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend