Logo De Belofte

WAGENINGEN - Er komen naar verwachting nog dit jaar extra snelbussen tussen Arnhem, Wageningen en Ede. Dat staat in een brief van het gemeentebestuur van Wageningen aan de raad.

De snelbus naar Arnhem gaat in de spits twee keer per uur rijden.

De provincie moet officieel nog een besluit nemen over de zogenoemde Rijnlijn. Maar ook de verantwoordelijk gedeputeerde is enthousiast, bleek uit zijn tweet woensdag.

De bussen zijn sneller, omdat ze bepaalde busstations overslaan.

Andere bussen rijden minder vaak

'Een nadelige consequentie voor een frequente snelle Rijnlijn is dat de andere lijnen wat minder frequent gaan rijden', is te lezen. Maar 'vanuit het wensbeeld is aangegeven dat er een minimale frequentie van twee keer per uur voor alle bestaande haltes dient te zijn.'

De busverbinding tussen de drie steden wordt de komende jaren nog verder verbeterd. De Rijnlijn en Valleilijn moeten vanaf 2022 samen aanbesteed worden. Waardoor je waarschijnlijk een efficiëntere route hebt omdat één busmaatschappij beide lijnen regelt.  

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Tientjes meer betalen voor afval in Wageningen

  10 november 2020
  WAGENINGEN - De afvalstoffenheffing gaat voor Wageningers met enkele tientallen euro's omhoog. De gemeenteraad stelde maandagavond de belastingverordening vast waarin dit is geregeld.
 • Al 15 jaar is Geert van Rumund burgemeester van Wageningen

  01 november 2020
  WAGENINGEN - In Museum de Casteelse Poort in Wageningen is een persoonlijke expositie geopend met en over burgemeester Geert van Rumund. Vandaag, 1 november 2020, is hij precies 15 jaar eerste burger van de stad Wageningen. De PvdA'er is de langstzittende burgemeester van Gelderland op dit moment.
 • Waarschuwing: 'Gemeente bezuinig niet op preventieve zorg'

  12 oktober 2020
  WAGENINGEN - Netwerkverband Welsaam waarschuwt de gemeente Wageningen niet te bezuinigen op laagdrempelige sociale hulp en ondersteuning. "Want dan snijdt de gemeente zichzelf in de vingers en zal ze met veel hogere kosten opgezadeld worden", zegt penvoerder Esther van der Zee.
 • Begroten is een uitdaging in coronatijd, Wageningen neemt er extra tijd voor

  22 september 2020
  WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat extra tijd nemen om een sluitende begroting op te stellen. De financiële uitdaging is zo groot dat het de gemeente niet lukt om komende november al een dichtgetimmerd plan bij de provincie Gelderland in te leveren.
 • Twijfels over nieuwe wethouder, kandidaat vraagt bedenktijd

  15 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geïnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend