Logo De Belofte

HETEREN - Het plan voor een nieuw dorpsplein met winkels, maatschappelijke voorzieningen, 20 appartementen en 14 woningen in het hart van Heteren is rond. Het laatste woord is nog aan het college en de gemeenteraad.

De afgelopen maanden zijn de laatste huurders gecontracteerd, heeft de architect een ontwerp getekend en is een belegger gevonden die de plannen waardeert, laat Hart voor Heteren weten in een gezamenlijk persbericht met de gemeente en ontwikkelaar.

Vrijdag 13 maart worden de plannen tijdens een informatiebijeenkomst in zalencentrum De Bongerd aan de inwoners gepresenteerd. Naar verwachting neemt de gemeenteraad begin april het finale besluit. De Welstandscommissie heeft het principe akkoord gegeven en de architect is druk bezig om de bouwaanvraag uit te werken. De start van de bouw staat gepland na de zomer en de oplevering eind 2021.

Doorbraak kwam vanuit de bevolking

Eind 2017 kwam, mede door de nasleep van de vastgoedcrisis, het centrumplan van Heteren in een impasse terecht. In januari 2018 kwamen de Dorpsraad Heteren, Ondernemersvereniging Heteren, Heteren Sociaal en andere maatschappelijke partners in actie om de ultieme poging te doen het plan toch van de grond te krijgen.

De gemeenteraad van Overbetuwe gaf de inwoners van Heteren in februari 2018 de kans om met een alternatieve aanpak het Hart van Heteren te realiseren. Dat plan is nu dus rond.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend