Logo De Belofte

LICHTENVOORDE - De zes mozaïeken uit de muur van de fietsenstalling van de gesloopte Ludgerusschool in Lichtenvoorde, krijgen een plek in het fietsenhok bij het nieuw te bouwen Integraal Educatief Kind Centrum.

Het IEKC verrijst op de plek van de Ludgerusschool aan de Varsseveldseweg. De mozaïeken van de overleden kunstenaar Joop Kruip uit Lichtenvoorde, zijn woensdagmiddag uit de muur van de fietsenstalling van de gesloopte basisschool getakeld en worden tijdelijk opgeslagen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Een mozaïek wordt uit de muur getakeld. Foto: Omroep Gelderland

Kinderen verbeelden

Het gebeurde allemaal onder het toeziend oog van Minnie Kruip, de echtgenote van de kunstenaar die de mozaïeken in 1955 heeft ontworpen. Ze werd geïnterviewd door leerlingen van groep 8 van de Ludgerusschool en werd gevraagd naar het leven van de in 1935 in Lichtenvoorde geboren Joop Kruip.

Ook kwam de betekenis van de mozaïeken ter sprake. 'Joop wilde kinderen verbeelden, dieren, moeders met kinderen, paardrijden en roeien in een bootje', vertelde Minnie Kruip. 'Alle dingen die kinderen leuk vinden. Hij is er een half jaar mee bezig geweest.'

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Afbeelding
Illustratie nieuwe fietsenhok IEKC met mozaïeken.

Als de sloop is afgerond, wordt begonnen met de bouw van het nieuwe IEKC, dat vanaf de zomer van 2021 in gebruik genomen kan worden. De school biedt plek aan ruim 400 leerlingen.

Zie ook: 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend