Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Een blamage voor Winterswijk: het bevrijdingsfeest op 26 april gaat niet door. De organisatie zegt dat het feest aan de zuidzijde van de Markt onmogelijk wordt gemaakt door de opstelling van de Marktvereniging.

De organiserende Vereeniging Volksfeest en Muziekvereniging Excelsior zien af van een verhuizing van het bevrijdingsfeest naar de parkeerplaats bij Theater De Storm of het park in de Bontebrug. Ook een verhuizing van het feest naar 5 mei is geen optie.

Vijf marktkramen

De oorspronkelijk geplande tent van 50 bij 30 meter was al verruild voor een podium van 20 bij 10 meter om de marktkooplui tegemoet te komen. 'In het laatste voorstel zouden nog slechts vijf marktkramen verplaatst moeten worden naar een wellicht minder gunstige plek. Helaas was het antwoord van de Marktvereniging op ieder voorstel nee', zegt de organisatie van het Bevrijdingsfeest.

De organisatie wijst naar de Markvereniging: 'Ondanks bemiddeling van wethouder Aalderink en burgemeester Bengevoord was iedere vorm van medewerking voor de Marktvereniging onbespreekbaar.'

Schandalig

Koos Prins, voorzitter van de Marktvereniging, is ziedend. 'Het is schandalig wat er gebeurd is. Ik ga de onderste steen boven halen.' Er zou een tent komen van 50 bij 30 meter op vier palen, zo kreeg Prins te horen. 'Zonder zekering in de grond. Dat kan niet, dat is niet veilig.'

De oorsprong van het conflict dateert van oktober vorig jaar, toen de eerste gesprekken over de organisatie van het bevrijdingsfeest begonnen. Zonder medeweten van de Marktvereniging en dat steekt de marktkooplui, erkent Prins. 'Er is veel te laconiek met ons omgegaan.'

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend