Logo De Belofte

ULFT - Oude IJsselstreek heeft het zorgtekort terug weten te dringen tot ongeveer één miljoen euro. Zo blijkt uit voorlopige cijfers. Volgens de gemeente is het gelukt om zonder te tornen aan het voorzieningenniveau vier miljoen euro te besparen.

'Er is bewust niet voor bezuinigingen gekozen', zo laat de gemeente weten. 'De aanpak laat zien dat dat kan. Inhoudelijke verbeteringen doorvoeren, doen wat nodig is, werken vanuit vertrouwen en uitgangspunten van de visie en daardoor uiteindelijk geld besparen.' De gemeente werd begin 2019 geconfronteerd met een tekort van 5,5 miljoen euro door oplopende kosten in de jeugdzorg en extra uitgaven aan bijstandsuitkeringen en de sociale werkvoorziening.

'Betere oplossingen voor inwoners'

Inmiddels is Oude IJsselstreek uit sociale dienst Laborijn gestapt en wordt werk gemaakt van het nieuwe beleid. 'De basis ligt in een verandering in werken en mindset bij gemeente, inwoners en samenwerkingspartners', aldus de gemeente. 'Daarbij gaat het er steeds om hoe de gemeente kan komen tot inhoudelijk betere oplossingen voor inwoners.'

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Mediapartner REGIO8

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend