Logo De Belofte

APELDOORN - Voor het terrein van de Hoenderloo Groep hebben zich inmiddels enkele mogelijke kopers gemeld. Dat zegt de gemeente Apeldoorn. Eén partij heeft contact gezocht met de gemeente. Onlangs bleek uit interne documenten al dat de grond en gebouwen van de Hoenderloo Groep tot 20 miljoen waard kunnen zijn.

De gemeente schrijft dit in beantwoording op vragen van de partij Lokaal Apeldoorn. Ook zegt Apeldoorn dat de gemeente in gesprek is geweest met andere jeugdzorgaanbieders en is verkend welke alternatieve invulling er zou kunnen worden gegeven om de zorg voort te zetten. 

Zorgaanbieders zien kansen om de zorg voort te zetten en daarmee de zorg om te vormen naar meer 'ambulante zorg in en dicht bij het gezin'. Dat betekent vooral dat zorg buiten de muren van een instelling verleend wordt. Zoals aan huis. De ideeën daarvoor worden uitgewerkt en binnenkort besproken. 

Jongeren, dichtbij en ver weg

Het college van burgemeester en wethouders schrijft over de jongeren die op de Hoenderloo Groep verblijven: 'Op het moment dat Pluryn de voorgenomen sluiting van De Hoenderloo Groep naar buiten bracht, kwamen 15 van de 214 jeugdigen uit de gemeente Apeldoorn en nog eens zes uit andere gemeenten in de zorgregio Midden-IJssel/OostVeluwe.'

Overige cliënten van komen vanuit heel het land. Het merendeel daarvan verblijft bij De Hoenderloo Groep, omdat er in de eigen regio geen alternatief is.

Miljoenen 

Onlangs bleek uit interne documenten dat Pluryn De Hoenderloo Groep voor zeker 18 miljoen euro in de verkoop hoopt te zetten. Als de zorgorganisatie de terreinen en het vastgoed van de Hoenderloo Groep verkoopt en de bestemmingsplannen kan wijzigen, kan dat bedrag zelfs oplopen tot 20 miljoen euro.

Met een deel van dit geld moeten ongeveer 200 jongeren ergens anders worden ondergebracht. Dat blijkt uit interne documenten waar Omroep Gelderland de hand op heeft weten te leggen.

Zie ook:

Het laatste nieuws uit Apeldoorn

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend