Logo De Belofte

DOETINCHEM - Doetinchem wil de komende maanden twintig nieuwe woningbouwkavels verkopen. Ontwikkelaars en de gemeente gaan daarnaast aan de slag met plannen voor nieuwbouw op meer plekken.

“Met de vernieuwde woningbouwstrategie kan de gemeente sturen op het toevoegen van woningen waar behoefte aan is, op het toevoegen van stedenbouwkundige kwaliteit en op het bestrijden van leegstand”, aldus de gemeente.

Volgens Doetinchem is er behoefte aan meer woningen en neemt de vraag naar verschillende typen woningen en locaties toe. De twintig nieuwe kavels worden de komende tijd uitgegeven in de wijken Lookwartier en Saronix in Doetinchem door middel van loting.

In het Lookwartier gaat het om het gebied tussen de Willem Rodalaan en de Stoomtram. In de wijk Saronix komen er nieuwe kavels tussen de IJsselstraat en de Maria Montessoristraat.

Onderzoek naar nieuwe locaties

Voor de wijken Wijnbergen Het Oosten in Doetinchem, de wijken Heideslag en Fokkenkamp in Wehl en Gaanderen wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor woningbouw. Fokkenkamp is een nieuwe locatie in de bebouwde kom van Wehl tussen de Doesburgseweg en de Broekhuizerstraat. De locatie kwam naar voren na inloopsessies en een marktkennerspannel georganiseerd door de dorpsraad en de gemeente.

 

Door: Mediapartner REGIO8, Davie Klein Gunnewiek

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Pizzadozen tussen het papier: afval inzamelen gaat steeds beter, maar nog niet perfect

  11 juli 2020
  GELDERMALSEN - Ruim een kwart van het ingezamelde plastic en drankkartons in Rivierenland bestaat uit stoffen die daar niet in thuis horen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Nedvang. De regio Rivierenland levert sinds de invoering van een nieuw afvalsysteem wel zo'n 45 procent minder restafval aan.
 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
 • Scherpenzeel wil zelfstandig blijven: acht stemmen voor, vijf tegen

  10 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil zelfstandig blijven. Dat werd donderdagavond duidelijk in een beslissende raadsvergadering. De gemeenteraad nam de Kadernota aan, waarin staat hoe het dorp zelfstandig wil blijven opereren, met acht stemmen voor en vijf stemmen tegen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend