Logo De Belofte

PUTTEN - Politieke partijen in Putten roeren zich over het drankketenverbod. Tien jaar geleden werd besloten dat de zuipketen per 1 januari 2020 dicht moesten, maar raadsleden willen toch dat daar in de gemeenteraad nog over wordt gesproken. De grootste partij in de raad Wij Putten, die tien jaar geleden nog niet bestond, stelt schriftelijke vragen.

De aankondiging dat het college wil optreden tegen de overgebleven drankketen heeft de fractie van Wij Putten verbaasd.

'Er is tien jaar geleden veel om te doen geweest en de gemeenteraad heeft toen besloten tot een gedoogperiode van tien jaar, met een tweejaarlijkse evaluatie. Al heeft dat laatste nooit plaatsgevonden, onze indruk is dat er sindsdien veel keten zijn verdwenen en dat excessen zich niet meer voordoen. De vraag is dus of het zinvol is om de beperkte menskracht in te zetten voor een probleem dat er nauwelijks is', zegt raadslid Wilma van Voorst-Ruiter in een persbericht.

Ook verbaast het haar dat het college het besluit heeft genomen zonder eerst de gemeenteraad te raadplegen.

Hoeveel drankketen zijn er nog?

Ketenbezoekers waar Omroep Gelderland contact mee heeft, geven niet de indruk dat er minder keten zijn. Zij lieten eerder weten dat veel drankketen zich niet gemeld hebben bij de gemeente de afgelopen jaren, uit vrees voor dit moment.

Zie ook: Verbod op zuipketen in Putten: 'De pleuris breekt hier straks uit'

Van de 20 keten die zich tien jaar geleden wel meldden, zijn er nu nog vier over. Hoeveel illegale keten er nog zijn, probeert Putten op dit moment te onderzoeken. 

'Overal wordt op gehandhaafd'

Fractievoorzitter Robin Hoogendoorn van Gemeentebelangen zat tien jaar geleden wel in de gemeenteraad. Hij stemde destijds tegen het voorstel om de keten nog tien jaar te gedogen. 

'Ik vind dat in Putten de truttigheid toeneemt. Dit is een dorp waar straks niks meer kan en waar overal op gehandhaafd wordt.' Hij vindt dat er meer te doen moet zijn voor jongeren in de gemeente. 'Als ze de kroeg in willen, gaan ze naar Harderwijk of Ermelo want daar zijn meer evenementen en is de horeca langer open.'

Raadslid Voorst-Ruiter van Wij Putten hoopt dat het college haar schriftelijk vragen over het hoe en waarom mondeling kan beantwoorden in de raad van 13 februari.

Zie ookBiertje in een drankkeet? Putten gaat daar streng tegen optreden

Door: Ellen Kamphorst

Het laatste nieuws uit Putten

 • Raadsvergadering in Putten: houd het zo kort mogelijk

  19 maart 2020
  PUTTEN - De vergadering van donderdagavond ging door, maar daar was ook alles mee gezegd. Aanwezig was het minimale raadsleden dat bij een vergadering moet zijn (de helft van de gemeenteraad +1) en ze zitten ver uit elkaar. De vergadering in Putten gaat, in tegenstelling tot raadsvergaderingen bij andere gemeenten wel door, want er moet een nieuwe wethouder benoemd worden.
 • Putten wil geen brandweerauto inleveren en tekent bezwaar aan

  14 februari 2020
  PUTTEN - De gemeente Putten tekent bezwaar aan tegen het bezuinigingsbesluit van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Volgens die bezuinigingen levert Putten één van de twee tankautospuiten in. De gemeenteraad is het niet eens met dat besluit en vecht dat nu aan. 'Desnoods tot aan de Raad van State.'
 • Putten handhaaft voorlopig nog niet op drankketen

  14 februari 2020
  PUTTEN - De gemeente Putten gaat voorlopig nog niet handhavend optreden op illegale zuipketen. Dat zegde wethouder 't Jong donderdagavond toe, na vragen van Wij Putten. Binnenkort wordt het onderwerp verder besproken tijdens een commissievergadering.
 • Putten luistert naar inwoners: nieuwbouw aan Husselsesteeg van de baan

  13 februari 2020
  PUTTEN - De gemeente Putten gaat geen onderzoek doen naar de haalbaarheid van nieuwbouw op de locatie Husselsesteeg. Een voorstel daarvoor werd donderdagavond door een meerderheid van de gemeenteraad weggestemd. De haalbaarheidsonderzoeken zullen zich daarom volledig richten op Putten-Zuid.
 • 'De truttigheid neemt toe', politiek Putten roert zich over drankketenverbod

  03 februari 2020
  PUTTEN - Politieke partijen in Putten roeren zich over het drankketenverbod. Tien jaar geleden werd besloten dat de zuipketen per 1 januari 2020 dicht moesten, maar raadsleden willen toch dat daar in de gemeenteraad nog over wordt gesproken. De grootste partij in de raad Wij Putten, die tien jaar geleden nog niet bestond, stelt schriftelijke vragen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend