Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Er heerst een gebrek aan vertrouwen onder de medisch specialisten in de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk. Dat is reden voor kinderarts Saskia van Daalen in het SKB om per direct uit het bestuur van het Medisch Specialistisch Coöperatief (MSC) Achterhoek te stappen.

De overige vijf bestuursleden (twee van het SKB en drie van het Slingeland Ziekenhuis) blijven voorlopig nog even aan. Dat heeft het demissionaire bestuur in een e-mail aan het personeel in beide Achterhoekse ziekenhuizen bekend gemaakt. 'Onderling en wederzijds vertrouwen is noodzakelijk om de complexe vraagstukken van fusie, nieuwbouw en organisatieontwikkeling in een open dialoog te kunnen aanpakken', klinkt het.

Tweespalt

Er bestond al langer tweespalt onder de medisch specialisten van beide ziekenhuizen. Zo werd de inmiddels weggestuurde voorzitter van bestuur, Chrit van Ewijk, in Winterswijk verweten aan de leiband van een aantal medisch specialisten in Doetinchem te lopen met betrekking tot de plannen voor de nieuwbouw in Doetinchem.

Zie ook: Ziekenhuisbaas Doetinchem en Winterswijk weggestuurd na onrust

Het is vooral een deel van de artsen in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk dat zich keerde tegen de plannen van Van Ewijk, om in 2025 enkele afdelingen vanuit Winterswijk naar de nieuwbouw in Doetinchem over te hevelen. Dat besluit werd vooralsnog afgeblazen.

Onrust blijft

Maar de verdeeldheid onder de artsen is gebleven. In de zoektocht naar een interim-bestuurder voor ziekenhuisbestuur Santiz predikte Anne Flierman, voorzitter van de raad van toezicht van Santiz, juist rust. Maar de onrust blijft, getuige het opstappen van het bestuur van het MSC. De start van de regiogroep, die zich buigt over de toekomst van beide ziekenhuizen, werd al eerder uitgesteld.

Flierman wilde vrijdagmiddag nog niet reageren.

Zie ook: Plan voor sluiting afdelingen ziekenhuis Winterswijk van de baan

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
 • Scherpenzeel wil zelfstandig blijven: acht stemmen voor, vijf tegen

  10 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil zelfstandig blijven. Dat werd donderdagavond duidelijk in een beslissende raadsvergadering. De gemeenteraad nam de Kadernota aan, waarin staat hoe het dorp zelfstandig wil blijven opereren, met acht stemmen voor en vijf stemmen tegen.
 • Achterkamertjespolitiek in Ede, besluit over zonnepark uitgesteld

  10 juli 2020
  EDE - Er zou donderdagavond definitief duidelijkheid komen over zonnepark Nergena in Bennekom. Maar dat kwam er niet. De gemeenteraad besloot - na bijna drie uur overleg in Edese achterkamertjes - de cruciale stemming uit te stellen. Er komt eerst een integriteitsonderzoek naar raadslid Bram van der Beek (ChristenUnie).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend