Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Er heerst een gebrek aan vertrouwen onder de medisch specialisten in de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk. Dat is reden voor kinderarts Saskia van Daalen in het SKB om per direct uit het bestuur van het Medisch Specialistisch Coöperatief (MSC) Achterhoek te stappen.

De overige vijf bestuursleden (twee van het SKB en drie van het Slingeland Ziekenhuis) blijven voorlopig nog even aan. Dat heeft het demissionaire bestuur in een e-mail aan het personeel in beide Achterhoekse ziekenhuizen bekend gemaakt. 'Onderling en wederzijds vertrouwen is noodzakelijk om de complexe vraagstukken van fusie, nieuwbouw en organisatieontwikkeling in een open dialoog te kunnen aanpakken', klinkt het.

Tweespalt

Er bestond al langer tweespalt onder de medisch specialisten van beide ziekenhuizen. Zo werd de inmiddels weggestuurde voorzitter van bestuur, Chrit van Ewijk, in Winterswijk verweten aan de leiband van een aantal medisch specialisten in Doetinchem te lopen met betrekking tot de plannen voor de nieuwbouw in Doetinchem.

Zie ook: Ziekenhuisbaas Doetinchem en Winterswijk weggestuurd na onrust

Het is vooral een deel van de artsen in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk dat zich keerde tegen de plannen van Van Ewijk, om in 2025 enkele afdelingen vanuit Winterswijk naar de nieuwbouw in Doetinchem over te hevelen. Dat besluit werd vooralsnog afgeblazen.

Onrust blijft

Maar de verdeeldheid onder de artsen is gebleven. In de zoektocht naar een interim-bestuurder voor ziekenhuisbestuur Santiz predikte Anne Flierman, voorzitter van de raad van toezicht van Santiz, juist rust. Maar de onrust blijft, getuige het opstappen van het bestuur van het MSC. De start van de regiogroep, die zich buigt over de toekomst van beide ziekenhuizen, werd al eerder uitgesteld.

Flierman wilde vrijdagmiddag nog niet reageren.

Zie ook: Plan voor sluiting afdelingen ziekenhuis Winterswijk van de baan

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend