Logo De Belofte

DRUTEN - Drutenaren met een leuk idee voor een buurtactiviteit kunnen nu terecht bij de gemeente om hun initiatief te bekostigen. In totaal stelt Druten 25.000 euro per jaar beschikbaar voor verschillende leefbaarheidsprojecten, zoals buurtfeesten of uitstapjes voor een ouderenvereniging.

Van 2020 tot en met 2022 stelt de gemeente 25.000 euro per jaar beschikbaar voor de leefbaarheidsprojecten. 'We kregen voorheen altijd veel interessante verzoeken van burgers, waar we tot op heden helaas geen potje voor hadden', vertelt wethouder Sjef van Elk. Druten kijkt nu met een schuin oog naar Wijchen. Daar werken ze al een tijdje met 'Meerdoenertjes': burgers met een leuk idee voor een buurtactiviteit kunnen dan aankloppen bij de gemeente om hun plan te bekostigen.

Het college van Druten stelt 6000 euro beschikbaar voor haar eigen variant van de Meerdoenertjes, de overige 19.000 euro is voor andere leefbaarheidsprojecten. Zo gaat er bijvoorbeeld 1500 euro per jaar naar een lokale ouderenvereniging.

'Met elkaar, voor elkaar'

Per Meerdoenertjes-activiteit kunnen burgers maximaal driehonderd euro ontvangen, die zij mogen gebruiken voor het op touw zetten van een ‘eenvoudig idee’. ‘Denk daarbij aan een buurtfeest, een theatervoorstelling of de financiering van een sportteam’, legt Van Elk uit. ‘Kleine initiatieven die heel waardevol kunnen zijn.’

Een burgerjury beoordeelt vervolgens of het project de investering waard is. ‘Het zorgt voor maximale burgerparticipatie: inwoners werken met elkaar, voor elkaar’, besluit de wethouder.

Het laatste nieuws uit Druten

Overig verkiezingsnieuws

 • Hoogste rechter: géén supermarkt op voormalige Intratuin-locatie Twello

  28 februari 2020
  TWELLO - Er komt definitief geen supermarkt in het voormalige pand van de Intratuin in Twello. Dat heeft de Raad van State bepaald. Die oordeelt dat het college terecht weigert een vergunning te verlenen voor de supermarkt.
 • Politiek wil niet opdraaien voor bodemverontreiniging Arnhem

  28 februari 2020
  ARNHEM - Mocht de bodem bij het Arnhemse Stadsblokken-Meinerswijk inderdaad verontreinigd zijn, dan moet de gemeente niet opdraaien voor de kosten. Dat vinden de Partij voor de Dieren, GroenLinks en de PvdA.
 • Hoe Lingewaard miljoenen verloor door geklungel met vervuilde grond

  28 februari 2020
  ANGEREN - Een lap aan vervuilde grond. Een ondernemer die er miljoenen euro’s voor kreeg. En een burgemeester die de deal persoonlijk afhandelde. Wat ging er mis in Lingewaard? Omroep Gelderland vroeg vertrouwelijke documenten op met een Wob-verzoek en maakte deze reconstructie.
 • Zutphen zoekt miljoenen voor 'verkabeling'

  27 februari 2020
  ZUTPHEN - Zutphen heeft In ieder geval 3,5 miljoen nodig om de hoogspanningslijnen die nu nog boven een deel van de stad hangen ondergronds te maken. Geld dat de gemeente niet heeft, en dus wil het gemeentebestuur nogmaals aankloppen bij de provincie.
 • Nieuw schoolterrein Over Betuwe College is groener dan ooit

  27 februari 2020
  ELST - Samen met leerlingen, hun leraren en omwonenden stelde de gemeente een voorlopig ontwerp op van het gebied rondom het nieuwe Over Betuwe College. Met outdoor fitnessapparatuur, een amandelboomgaard en ruimte voor biologielessen in de buitenlucht is de middelbare school groener dan ooit.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend