Logo De Belofte

RESSEN - Hoe lang blijven de afgedankte koelinstallaties nog liggen langs de weg in Ressen? Dat wil GroenLinks wel eens weten van het college van Lingewaard. De partij is er verbaasd over dat er al jaren rommel ligt bij het bedrijf, terwijl het college had beloofd daar iets aan te zullen doen.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Wie Ressen binnenkomt wordt getrakteerd op een mooi uitzicht... tot op zekere hoogte. Want net na binnenkomst zie je de kolossale koelapparatuur al langs de weg liggen.

'Prachtig pareltje'

Lianne Duiven (GroenLinks Lingewaard): 'Ressen is een prachtig pareltje, een heel oud gebied. Maar als je binnenkomt zie je wel gelijk een vreselijk beeld waar allemaal oude afgedankte koelinstallaties staan.'

GroenLinks klaagde al in 2012 over de rotzooi van het bedrijf WIDO dat toen op de locatie langs de Ressenseweg zat. Het college verzekerde Lianne Duiven dat daaraan een einde aan zou komen, omdat het bedrijf weg zou gaan. Duiven: 'Maar toen kwam er een nieuw bedrijf en de situatie is bijna alleen maar erger geworden.'

Doorn in het oog

Omdat de rotzooi veel dorpelingen een doorn in het oog is, bleef GroenLinks vragen om maatregelen. Eind vorig jaar bracht het college de raad pas op de hoogte van een besluit uit februari 2019 waarbij het bedrijf (Lingewaard Industrial parts B.V) gesommeerd werd de spullen op te ruimen, waarvoor ze toen zestien weken de tijd kregen.

Duiven wil van het college weten waarom de raad daarover zo laat is geïnformeerd en waarom de rotzooi er nog steeds ligt, aangezien de extra termijn van zestien weken sinds februari al lang verstreken is.

Onder de rechter

Het college wil niet reageren, omdat ze naar eigen zeggen binnenkort met een oplossing komt. Het bedrijf wil ook niet reageren, omdat de zaak volgens een medewerker inmiddels onder de rechter ligt.

Door: Karel de Jong

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend