Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Winterswijk laat onderzoeken wat de toekomst is van overdekt zwembad Jaspers, dat steeds minder dienst doet als recreatiebad. Gezinnen wijken uit naar de zwemparadijzen van vakantiepark De Twee Bruggen in Miste, Marveld in Groenlo of Bahia in het Duitse Bocholt.

'De recreatieve tak van het zwembad trekt minder bezoekers en de vraag is of het zwembad daarvoor geschikt is', erkent wethouder Elvira Schepers. 'Maar de maatschappelijke functie van het bad willen we niet kwijt. De zwemsport, het zwemmen voor jongeren en ouderen en het zwemonderwijs willen we in stand houden voor Winterswijk.'

Bezuinigingsopdracht

Er is bij drie bedrijven, gespecialiseerd in zwembaden, een offerte opgevraagd om onderzoek te doen naar de toekomst van Jaspers. Ingegeven door een bezuinigingsopdracht in 2022, als er van het potje van 360.000 euro voor het zwembad 160.000 euro moet worden ingeleverd. 

De wethouder wil desondanks eerst de uitkomst van het onderzoeksrapport afwachten. 'Misschien is de bezuiniging niet mogelijk of is het niet nodig, in dat opzicht laten we alle opties open', zegt Schepers. 'De enige restrictie is zoals gezegd het in stand houden van de maatschappelijke functie.'

Commerciële instellingen

Een zwembad zonder toeters en bellen zoals nu het geval is, dat zou de toekomst van Jaspers kunnen zijn. Voor het commerciële gedeelte, het recreatieve zwemmen voor gezinnen, wordt toenadering gezocht met zwemparadijzen.

Schepers: 'We staan open voor een koppeling met commerciële instellingen. Ja, De Twee Bruggen zou goed kunnen, we nodigen ze van harte uit voor een gesprek.'

Van het sluiten van Jaspers is geen sprake, stelt de wethouder met klem. 'Dat is een verkeerde conclusie. Het zwembad blijft bestaan, maar voor de recreatieve zwemmers moet een zwembad iets extra's bieden en daar voldoet Jaspers niet aan. Daarom laten we het toekomstperspectief eerst goed onderzoeken.'      

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend