Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Winterswijk laat onderzoeken wat de toekomst is van overdekt zwembad Jaspers, dat steeds minder dienst doet als recreatiebad. Gezinnen wijken uit naar de zwemparadijzen van vakantiepark De Twee Bruggen in Miste, Marveld in Groenlo of Bahia in het Duitse Bocholt.

'De recreatieve tak van het zwembad trekt minder bezoekers en de vraag is of het zwembad daarvoor geschikt is', erkent wethouder Elvira Schepers. 'Maar de maatschappelijke functie van het bad willen we niet kwijt. De zwemsport, het zwemmen voor jongeren en ouderen en het zwemonderwijs willen we in stand houden voor Winterswijk.'

Bezuinigingsopdracht

Er is bij drie bedrijven, gespecialiseerd in zwembaden, een offerte opgevraagd om onderzoek te doen naar de toekomst van Jaspers. Ingegeven door een bezuinigingsopdracht in 2022, als er van het potje van 360.000 euro voor het zwembad 160.000 euro moet worden ingeleverd. 

De wethouder wil desondanks eerst de uitkomst van het onderzoeksrapport afwachten. 'Misschien is de bezuiniging niet mogelijk of is het niet nodig, in dat opzicht laten we alle opties open', zegt Schepers. 'De enige restrictie is zoals gezegd het in stand houden van de maatschappelijke functie.'

Commerciële instellingen

Een zwembad zonder toeters en bellen zoals nu het geval is, dat zou de toekomst van Jaspers kunnen zijn. Voor het commerciële gedeelte, het recreatieve zwemmen voor gezinnen, wordt toenadering gezocht met zwemparadijzen.

Schepers: 'We staan open voor een koppeling met commerciële instellingen. Ja, De Twee Bruggen zou goed kunnen, we nodigen ze van harte uit voor een gesprek.'

Van het sluiten van Jaspers is geen sprake, stelt de wethouder met klem. 'Dat is een verkeerde conclusie. Het zwembad blijft bestaan, maar voor de recreatieve zwemmers moet een zwembad iets extra's bieden en daar voldoet Jaspers niet aan. Daarom laten we het toekomstperspectief eerst goed onderzoeken.'      

Overig verkiezingsnieuws

 • Toch geen islamitische begraafplaats in Druten: 'Ik heb er geen woorden voor'

  27 maart 2020
  DRUTEN - Er komt in Druten geen begraafplaats voor moslims die door de coronacrisis niet in hun land van herkomst kunnen worden begraven. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag tegen het idee omdat er genoeg alternatieven zijn.
 • Nieuw college Beuningen presenteert zichzelf en coalitieakkoord

  27 maart 2020
  BEUNINGEN - Beuningen Nu & Morgen, GroenLinks, D66 en de Partij van de Arbeid hebben een coalitieakkoord gepresenteerd, nadat het vorige college eind februari klapte. Per mail trok de grootste partij in de gemeenteraad van Beuningen de stekker uit de samenwerking met VVD en CDA.
 • Raad keert zich tegen Arnhems plan flitsparkeren

  27 maart 2020
  ARNHEM - Er moet een pilot komen om kortstondig te parkeren voor een snelle boodschap in Arnhem: flitsparkeren of 'Shop&Go'. Maximaal een half uur, voor 1,45 euro. Dat wil wethouder Roeland van der Zee. Hij wees 21 plekken aan op zes verschillende locaties. Een raadsmeerderheid laat echter aan Omroep Gelderland weten daar niets in te zien.
 • Winterswijk in brief aan staatssecretaris: 'Haal vluchtelingenkinderen naar Nederland'

  26 maart 2020
  WINTERSWIJK - Winterswijk wil dat Nederland 500 vluchtelingenkinderen opvangt en biedt aan een deel van die kinderen op te nemen.
 • Rellende jongeren in Ede gaan vrijuit

  26 maart 2020
  EDE - De rellende jongeren die afgelopen oud en nieuw zorgden voor zware vernielingen in Ede, gaan vrijuit. De politie meldt donderdag dat grondig onderzoek niet heeft geleid tot concrete verdachten. Omdat er geen verdere aanknopingspunten meer zijn, stopt het onderzoek nu.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend