Logo De Belofte

WAGENINGEN - De Magrietschool en Vrije School De Zwaneridder in Wageningen krijgen in 2021 nieuwe, duurzame schoolgebouwen. Een van deze basisscholen verhuist naar nieuwbouwwijk Kortenoord. Dat is althans het plan van het gemeentebestuur. De raad moet er nog mee instemmen.

De basisscholen hebben nu allebei ruimtetekort. Daarom zijn er nieuwe gebouwen nodig. Bij de nieuwe scholen zullen ook integrale kindcentra met kinderopvang komen, is het plan.

7,4 miljoen euro

De gemeente heeft samen met de basisscholen een 'groen' huisvestigingsplan opgesteld. Naast dat er twee nieuwe schoolgebouwen komen, worden andere scholen verduurzaamd. In totaal trekt de gemeente Wageningen er 7,4 miljoen euro voor uit. 

School in Kortenoord

De Zwaneridder verhuisd volgens de plannen naar nieuwbouwwijk Kortenoord, daar is nu nog geen basisschool. In het gebouw komt dan ook een 'ontmoetingsplek voor de wijk', is het plan.

Dat juist De Zwanenridder-school naar Kortenoord verhuist, is opmerkelijk. De meeste kinderen uit de wijk gaan namelijk naar andere scholen. Maar de Nijenoord, de Johan Frisoschool en de Kardinaal Alfrinkschool willen niet verhuizen. 'Zij verwachten dat nieuwbouw van één van deze scholen ten koste zal gaan van de andere twee scholen', meldt de gemeente. 

De Margrietschool verhuisd in 2021 waarschijnlijk naar Haverlanden waar voorheen ’t Streek gehuisvest was.

Stemming

Of de verhuis- en verduurzamingsplannen doorgaan, hangt af van de gemeenteraad. Die gaat zich komende tijd over de plannen buigen. Naar verwachting wordt er in februari of maart over gestemd.

Het laatste nieuws uit Wageningen

Overig verkiezingsnieuws

 • Stel weer thuis na corona-avontuur op cruiseschip

  26 februari 2020
  WINTERSWIJK - Henk Kortes (81) en zijn partner Reini van Loon (77) zijn weer terug in Winterswijk na een cruise met als eindbestemming Japan. Alleen kwamen ze daar nooit aan. Als gevolg van het coronavirus dobberde het stel een kleine twee weken als ongewenste vakantiegangers op de Zuid-Chinese Zee.
 • Nijmeegse partijen luiden noodklok: 'Controleer brandgevaarlijke panden'

  26 februari 2020
  NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen zou panden met een verhoogd risico op brand fysiek moeten gaan controleren. Dat is de oproep van Stadspartij DNF en de lokale PvdA. Er is een lijst met 63 risicopanden, maar de gemeente legt de verantwoordelijkheid veelal bij pandeigenaren zelf neer.
 • Van rechts naar links, Beuningen wil snel nieuw college

  26 februari 2020
  BEUNINGEN - Beuningen wil snel een nieuw college. Afgelopen donderdag klapte de coalitie in de gemeente door onenigheid. De grootste partij, Beuningen Nu & Morgen (BN&M), trok de stekker uit de samenwerking met CDA en VVD. Het dossier zon en wind was de boosdoener.
 • Ondergrondse container voor plastic in Druten

  26 februari 2020
  DRUTEN - Flatbewoners in Druten moeten vanaf deze week hun plastic in ondergrondse containers deponeren.
 • Online iets melden bij de gemeente Nunspeet heeft voordelen

  26 februari 2020
  NUNSPEET - Al ruim 1,5 jaar is het nieuwe online systeem van de gemeente Nunspeet ‘iets melden’ actief. De gemeente is blij dat inwoners de weg naar het gemeentehuis weten te vinden, maar online invullen heeft voordelen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend