Logo De Belofte

WAGENINGEN - De Magrietschool en Vrije School De Zwaneridder in Wageningen krijgen in 2021 nieuwe, duurzame schoolgebouwen. Een van deze basisscholen verhuist naar nieuwbouwwijk Kortenoord. Dat is althans het plan van het gemeentebestuur. De raad moet er nog mee instemmen.

De basisscholen hebben nu allebei ruimtetekort. Daarom zijn er nieuwe gebouwen nodig. Bij de nieuwe scholen zullen ook integrale kindcentra met kinderopvang komen, is het plan.

7,4 miljoen euro

De gemeente heeft samen met de basisscholen een 'groen' huisvestigingsplan opgesteld. Naast dat er twee nieuwe schoolgebouwen komen, worden andere scholen verduurzaamd. In totaal trekt de gemeente Wageningen er 7,4 miljoen euro voor uit. 

School in Kortenoord

De Zwaneridder verhuisd volgens de plannen naar nieuwbouwwijk Kortenoord, daar is nu nog geen basisschool. In het gebouw komt dan ook een 'ontmoetingsplek voor de wijk', is het plan.

Dat juist De Zwanenridder-school naar Kortenoord verhuist, is opmerkelijk. De meeste kinderen uit de wijk gaan namelijk naar andere scholen. Maar de Nijenoord, de Johan Frisoschool en de Kardinaal Alfrinkschool willen niet verhuizen. 'Zij verwachten dat nieuwbouw van één van deze scholen ten koste zal gaan van de andere twee scholen', meldt de gemeente. 

De Margrietschool verhuisd in 2021 waarschijnlijk naar Haverlanden waar voorheen ’t Streek gehuisvest was.

Stemming

Of de verhuis- en verduurzamingsplannen doorgaan, hangt af van de gemeenteraad. Die gaat zich komende tijd over de plannen buigen. Naar verwachting wordt er in februari of maart over gestemd.

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Tientjes meer betalen voor afval in Wageningen

  10 november 2020
  WAGENINGEN - De afvalstoffenheffing gaat voor Wageningers met enkele tientallen euro's omhoog. De gemeenteraad stelde maandagavond de belastingverordening vast waarin dit is geregeld.
 • Al 15 jaar is Geert van Rumund burgemeester van Wageningen

  01 november 2020
  WAGENINGEN - In Museum de Casteelse Poort in Wageningen is een persoonlijke expositie geopend met en over burgemeester Geert van Rumund. Vandaag, 1 november 2020, is hij precies 15 jaar eerste burger van de stad Wageningen. De PvdA'er is de langstzittende burgemeester van Gelderland op dit moment.
 • Waarschuwing: 'Gemeente bezuinig niet op preventieve zorg'

  12 oktober 2020
  WAGENINGEN - Netwerkverband Welsaam waarschuwt de gemeente Wageningen niet te bezuinigen op laagdrempelige sociale hulp en ondersteuning. "Want dan snijdt de gemeente zichzelf in de vingers en zal ze met veel hogere kosten opgezadeld worden", zegt penvoerder Esther van der Zee.
 • Begroten is een uitdaging in coronatijd, Wageningen neemt er extra tijd voor

  22 september 2020
  WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat extra tijd nemen om een sluitende begroting op te stellen. De financiële uitdaging is zo groot dat het de gemeente niet lukt om komende november al een dichtgetimmerd plan bij de provincie Gelderland in te leveren.
 • Twijfels over nieuwe wethouder, kandidaat vraagt bedenktijd

  15 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geïnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend