Logo De Belofte

EDE - Burgemeester René Verhulst van Ede doet een oproep aan Edenaren om namen en andere informatie over het geweld tegen hulpverleners tijdens oud en nieuw door te geven aan de politie. Onderzoek naar de incidenten rond de jaarwisseling levert namelijk nog geen resultaat op.

Tijdens oud en nieuw werden hulpverleners in Ede door jongeren bekogeld met vuurwerk. Het gaat om ongeveer 70 jongeren tussen de 12 en 15 jaar, schat Verhulst. Tot op heden is er volgens hem nog niemand aangehouden.

'Daarom roepen we mensen echt op: als je wat weet, als je mensen kent die erbij betrokken waren, geef dat door aan de politie of aan de gemeente.' Verhulst benadrukt dat dat ook anoniem kan. 

Lees ook: Hulpverleners met vuurwerk bekogeld in Ede

'Echt ziekmakend'

Tijdens oud en nieuw zorgden jongeren in Ede voor onrust op straat. 'Ik ben daar nog steeds woest over, dat is echt ziekmakend. Ik was er zelf een gedeelte van de avond bij. Het was een constant bestoken van de politie, maar ook van woningen en van de brandweer door een groep jongens met zwaar vuurwerk.'

'Er staat een auto in brand, de brandweer komt er aan en dertig jongens lopen erachteraan om de brandweer te bekogelen', vervolgt hij. 'Het heeft totaal niks met oud en nieuw vieren te maken.'

In de nieuwjaarstoespraak sprak de burgemeester over 'een begin in mineur van 2020'.

Lees ook: Burgemeester Ede: 'Ouders rellende jongeren ook verantwoordelijk'

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Joukje Valkenburg

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend