WINTERSWIJK - De stikstofcrisis dwarsboomt het schaatsplezier in Winterswijk. Voor de aanleg van de nieuw aan te leggen ijs- en skeelerbaan, op de hoek van de Bataafseweg en Kottenseweg, zijn machines nodig met weinig uitstoot en die worden elders in het land bij spoedklussen ingezet. Daardoor kan de beoogde ijs- en skeelerbaan deze winter niet meer worden aangelegd.
Werklui hebben inmiddels een begin gemaakt met de drainage, vanwege de hoge waterstand op het terrein naast het sportpark van voetbalvereniging FC Trias. Daarom moeten er toe- en afvoerleidingen voor het water komen. 'Ze zijn nog bezig met de ondergrond en de aanleg van de baan', zegt wethouder Elvira Schepers.
Werkzaamheden gepauzeerd
Daarna zullen de werkzaamheden stil komen te liggen, omdat de benodigde machines niet beschikbaar zijn. Dat is een tegenvaller voor de Winterswijkse IJs Vereniging, want de vorige ijsbaan aan de Misterweg kan niet meer in gebruik worden genomen.
De bedoeling is dat er een sproei-installatie komt, die met een arm automatisch over de baan draait en water opbrengt, zodat er heel snel kan worden geschaatst als het vriest. Schepers: 'Met het systeem dat ze willen gebruiken heb je binnen een dag een ijsvloer, zodat je kunt schaatsen.'
Eerste marathon
De IJsvereniging zou met de nieuwe baan een gooi willen doen naar de eerste marathon op natuurijs in Nederland. Een race die tot nu toe werd beslecht tussen Veenoord, Haaksbergen en Arnhem. 'Ik heb niet begrepen dat dat het doel was', reageert Schepers. 'Het is wel zo dat de ijsvereniging zo snel mogelijk wil schaatsen en de ijstijd wil verlengen.'
Het laatste nieuws uit Winterswijk
Overig verkiezingsnieuws
-
NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
-
NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
-
TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
-
ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
-
ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.