Logo De Belofte

WINTERSWIJK - De stikstofcrisis dwarsboomt het schaatsplezier in Winterswijk. Voor de aanleg van de nieuw aan te leggen ijs- en skeelerbaan, op de hoek van de Bataafseweg en Kottenseweg, zijn machines nodig met weinig uitstoot en die worden elders in het land bij spoedklussen ingezet. Daardoor kan de beoogde ijs- en skeelerbaan deze winter niet meer worden aangelegd.

Werklui hebben inmiddels een begin gemaakt met de drainage, vanwege de hoge waterstand op het terrein naast het sportpark van voetbalvereniging FC Trias. Daarom moeten er toe- en afvoerleidingen voor het water komen. 'Ze zijn nog bezig met de ondergrond en de aanleg van de baan', zegt wethouder Elvira Schepers.  

Werkzaamheden gepauzeerd

Daarna zullen de werkzaamheden stil komen te liggen, omdat de benodigde machines niet beschikbaar zijn. Dat is een tegenvaller voor de Winterswijkse IJs Vereniging, want de vorige ijsbaan aan de Misterweg kan niet meer in gebruik worden genomen.

De bedoeling is dat er een sproei-installatie komt, die met een arm automatisch over de baan draait en water opbrengt, zodat er heel snel kan worden geschaatst als het vriest. Schepers: 'Met het systeem dat ze willen gebruiken heb je binnen een dag een ijsvloer, zodat je kunt schaatsen.'

Eerste marathon

De IJsvereniging zou met de nieuwe baan een gooi willen doen naar de eerste marathon op natuurijs in Nederland. Een race die tot nu toe werd beslecht tussen Veenoord, Haaksbergen en Arnhem. 'Ik heb niet begrepen dat dat het doel was', reageert Schepers. 'Het is wel zo dat de ijsvereniging zo snel mogelijk wil schaatsen en de ijstijd wil verlengen.'    

Overig verkiezingsnieuws

 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
 • Veel geld voor cultuur naar Amsterdam, Gelderland krijgt niets

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Vrijwel het gehele subsidiebudget voor cultuurmakers en producerende instellingen voor de komende jaren gaat naar de Randstad. Dat blijkt uit de verdeling die het Fonds Podiumkunsten heeft gemaakt. Er wordt niets toegekend aan het oosten van het land. "Dat was schrikken", vertelt Corien van der Poll, zakelijk leider van theatergroep Echo uit Arnhem die met lege handen achterblijft.
 • Terras dicht na overtreden regels: 'Politiemacht was een belediging'

  04 augustus 2020
  WIJCHEN - Het terras van Café Zus in Wijchen zit volledig op slot. Kroegbaas Alex moest al zijn gasten wegsturen omdat de coronaregels niet zijn nageleefd. "We zijn behoorlijk flabbergasted."
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend