Logo De Belofte

WINTERSWIJK - De stikstofcrisis dwarsboomt het schaatsplezier in Winterswijk. Voor de aanleg van de nieuw aan te leggen ijs- en skeelerbaan, op de hoek van de Bataafseweg en Kottenseweg, zijn machines nodig met weinig uitstoot en die worden elders in het land bij spoedklussen ingezet. Daardoor kan de beoogde ijs- en skeelerbaan deze winter niet meer worden aangelegd.

Werklui hebben inmiddels een begin gemaakt met de drainage, vanwege de hoge waterstand op het terrein naast het sportpark van voetbalvereniging FC Trias. Daarom moeten er toe- en afvoerleidingen voor het water komen. 'Ze zijn nog bezig met de ondergrond en de aanleg van de baan', zegt wethouder Elvira Schepers.  

Werkzaamheden gepauzeerd

Daarna zullen de werkzaamheden stil komen te liggen, omdat de benodigde machines niet beschikbaar zijn. Dat is een tegenvaller voor de Winterswijkse IJs Vereniging, want de vorige ijsbaan aan de Misterweg kan niet meer in gebruik worden genomen.

De bedoeling is dat er een sproei-installatie komt, die met een arm automatisch over de baan draait en water opbrengt, zodat er heel snel kan worden geschaatst als het vriest. Schepers: 'Met het systeem dat ze willen gebruiken heb je binnen een dag een ijsvloer, zodat je kunt schaatsen.'

Eerste marathon

De IJsvereniging zou met de nieuwe baan een gooi willen doen naar de eerste marathon op natuurijs in Nederland. Een race die tot nu toe werd beslecht tussen Veenoord, Haaksbergen en Arnhem. 'Ik heb niet begrepen dat dat het doel was', reageert Schepers. 'Het is wel zo dat de ijsvereniging zo snel mogelijk wil schaatsen en de ijstijd wil verlengen.'    

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend