Logo De Belofte

DOETINCHEM - Mensen die hun auto kwijt willen in het centrum van Doetinchem moeten vanaf 1 januari 2020 ook 's avonds parkeergeld betalen. Volgens de gemeente zorgt het nieuwe beleid voor minder parkeerdrukte in de avonden.

Op parkeerplaatsen met een parkeerautomaat moeten centrumbezoekers vanaf 2020 betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 21.00 uur. Nu kan men nog na 18.00 uur gratis parkeren.

Op (koop)zondagen blijft het parkeren gratis. De dagkaart die voor vier euro kan worden aangeschaft voor parkeerplaatsen buiten het centrum, blijft ook bestaan.

Bezuinigingsmaatregel

Het uitbreiden van parkeertijden is een gevolg van de bezuinigingsmaatregelen die Doetinchem afgelopen najaar moest treffen. Ondanks deze bezuiniging, blijven de tarieven voor de meeste parkeerplaatsen gelijk.

Op de parkeerplaats aan de Handelskade wordt het parkeertarief vanaf volgend jaar wel verhoogd van 1,80 naar 2,40 euro. Daarnaast vervalt voor die parkeerplaats de mogelijkheid om een dagkaart van vier euro te kopen.

'Makkelijker een plek vinden'

Volgens de gemeente wordt het nu makkelijker om 's avonds een parkeerplek te vinden in het centrum. 'De betaaltijden zijn van maandag tot en met zaterdag gelijk. Daarnaast zorgt het betaald parkeren in de avonduren voor meer doorstroming op parkeerplaatsen in de buurt van het centrum', een gemeentewoordvoerder.

De parkeerdrukte zal vooral in de omgeving van de Kapoeniestraat, de Tramstraat en de Dr. Huber Noodtplaats afnemen.

Zie ook: Ondernemers in Doetinchem balen van nieuw parkeerbeleid: 'Niet goed voor het imago'

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Mediapartner REGIO8, Davie Klein Gunnewiek

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Noodlijdend theater ontslaat helft van personeel

  03 juli 2020
  BARNEVELD - De culturele sector heeft het zwaar door de coronacrisis. Het Schaffelaartheater in Barneveld heeft al maanden geen inkomsten, maar de kosten lopen wel door. “We hebben geen enkel verdienmodel het komende halfjaar.” De instelling ziet dan ook geen andere optie dan een meerderheid van de oproepkrachten én het vaste personeel te ontslaan. Met pijn in het hart.
 • Bewoners probleemcamping alsnog gedwongen te verhuizen: 'Trekken dit niet meer'

  03 juli 2020
  ARNHEM - Een aantal permanente bewoners van 'probleemcamping' Oostappen Vakantiepark in Arnhem zijn opnieuw geconfronteerd met een gedwongen verhuizing. Zij kregen deze week een brief op de mat van de directie om uiterlijk 12 juli hun sleutels in te leveren en naar een andere accommodatie op het park te verkassen. Doen zij dat niet, dan moeten zij het park verlaten, valt op te maken uit de brief.
 • Agressieve ganzen worden aangepakt: ‘We gaan zeker niet schieten’

  03 juli 2020
  WIJCHEN - Agressieve ganzen bij het Wijchens Meer worden door de gemeente op een 'vriendelijke manier' aangepakt. Eerder waren ecologen bang dat de vogels doodgeschoten moeten worden, maar Wijchen belooft dat dat zeker niet gaat gebeuren.
 • Apeldoorn soebat al 1,5 jaar over 'meedoen'

  03 juli 2020
  APELDOORN - Apeldoorn wil werk maken van inwoners die actief meedenken. Ze mogen op allerlei vlakken betrokken worden bij beleidsvorming. Maar hoe dat precies moet worden ingericht, daar is de raad na 1,5 jaar nog niet uit. Wijk- en dorpsraden zijn ondertussen alles behalve tevreden.
 • Zonneveld Nergena nog niet zeker

  03 juli 2020
  BENNEKOM - Al enige tijd spreekt de Edese gemeenteraad over het zonneveld Nergena. Dit zonneveld moet komen in het buitengebied van Bennekom tegen Wageningen aan. De grond is van de Wageningen Universiteit. Er moet - als het aan de universiteit ligt - een zonneveld komen van 8,3 hectare, waar onderzoek zal worden gedaan naar de ecologische gevolgen van een zonneveld.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend