Logo De Belofte

UDDEL - Blij zijn ze bij paardenstal De Wildtshof in Uddel: het plaatselijke vreugdevuur vindt op oudjaarsdag tóch niet vlak voor de deur van de stal plaats. Het vuur gaat naar de oude locatie aan de Harderwijkerweg. 'Dat is nog altijd 2 à 300 meter van ons vandaan, maar dat is werkbaar', zegt Karin Jefferson van De Wildtshof.

De net geïnstalleerde burgemeester Ton Heerts vertelt in een interview met Omroep Gelderland dat de vergunning voor het vreugdevuur in Uddel is verleend voor de oude locatie, aan de Harderwijkerweg. Hij zal daar donderdagavond tijdens de raadsvergadering ook verder op ingaan. 

Kijk hier naar de reactie van Ton Heerts:

Veiligheid

Liever had Angelique Bronkhorst van de Oranjevereniging het vuur op een plek aan de Staverhul aangestoken. Daar zit de paardenstal ook. 'De brandweer wilde een andere plek, vanwege de veiligheid. Maar we houden het nu bij het oude', zegt zij in een reactie. 

Jefferson is juist erg blij: 'De gemeente begreep onze standpunten', vertelt zij. 'De evacuatie werkt niet als het vlak voor onze deur gebeurt. Daarnaast vrezen wij het gevaar, als er vierhonderd jongeren lopen. En dan de paarden; de meeste kunnen dit helemaal niet aan. Zij worden vaak juist bij ons gestald rond deze tijd, vanwége de rust!' 

Zie ook: Zorgen om vreugdevuur naast paardenopvang in Uddel

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Bastiaan van Blokland

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend