Logo De Belofte

WIJCHEN - Een vuurwerkverbod in Wijchen? Volgens D66 een belangrijke discussie. De partij roept het college op om te laten weten wat zij van een mogelijk verbod vindt, zodat de raad in debat kan gaan.

door Thomas Overdijk

'We hebben geprobeerd onze mening niet te veel op de voorgrond te zetten. De discussie over vuurwerkbeleid vinden wij nu belangrijker’, vertelt Emmy Wittenberg, fractievoorzitter van D66. Daarom wil de partij nu dat de gemeente komt met een zogeheten meningsvormende motie: een stuk waarin het college beschrijft wat zij vindt van een mogelijk vuurwerkverbod.

Leuk voor iedereen?

Vervolgens is het aan de raad om op de motie te reageren met een discussie. ‘Dan moeten wij nadenken wat wij vinden en wat we willen’, legt Wittenberg uit. ‘We moeten niet doen alsof er niets aan de hand is in Wijchen. Hoe zorgen dat het weer een leuk feest voor iedereen wordt? Wat ons betreft is een vuurwerkverbod goed bespreekbaar voor de gemeente.'

Ze stelt voor dat een debat in het voorjaar wordt gepland. ‘Dan zijn mensen niet meer zo bezig met oud en nieuw.’

Zie ook:

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Opgestapte wethouder wordt niet vervangen

  14 augustus 2020
  WESTERVOORT - De gemeente Westervoort gaat verder met drie wethouders in plaats van vier. De in juli opgestapte Theo Kampschreur (CDA) krijgt geen opvolger. Dat heeft fractievoorzitter Marcel Tap van het CDA laten weten.
 • Grote veranderingen raadsfractie PvdA Hattem

  12 augustus 2020
  HATTEM - De raadsfractie van de PvdA zal na het zomerreces een behoorlijke verandering ondergaan. De huidige fractievoorzitter, Marie-Lupe Stapper, heeft te kennen gegeven -wegens drukke werkzaamheden in combinatie met een nieuwe studie- te stoppen als fractievoorzitter en raadslid. Ook Geert Winkel heeft, na eigen afweging, besloten om zijn raadslidmaatschap te beëindigen.
 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend