Logo De Belofte

WIJCHEN - Een vuurwerkverbod in Wijchen? Volgens D66 een belangrijke discussie. De partij roept het college op om te laten weten wat zij van een mogelijk verbod vindt, zodat de raad in debat kan gaan.

door Thomas Overdijk

'We hebben geprobeerd onze mening niet te veel op de voorgrond te zetten. De discussie over vuurwerkbeleid vinden wij nu belangrijker’, vertelt Emmy Wittenberg, fractievoorzitter van D66. Daarom wil de partij nu dat de gemeente komt met een zogeheten meningsvormende motie: een stuk waarin het college beschrijft wat zij vindt van een mogelijk vuurwerkverbod.

Leuk voor iedereen?

Vervolgens is het aan de raad om op de motie te reageren met een discussie. ‘Dan moeten wij nadenken wat wij vinden en wat we willen’, legt Wittenberg uit. ‘We moeten niet doen alsof er niets aan de hand is in Wijchen. Hoe zorgen dat het weer een leuk feest voor iedereen wordt? Wat ons betreft is een vuurwerkverbod goed bespreekbaar voor de gemeente.'

Ze stelt voor dat een debat in het voorjaar wordt gepland. ‘Dan zijn mensen niet meer zo bezig met oud en nieuw.’

Zie ook:

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Politiek wil niet opdraaien voor bodemverontreiniging Arnhem

  28 februari 2020
  ARNHEM - Mocht de bodem bij het Arnhemse Stadsblokken-Meinerswijk inderdaad verontreinigd zijn, dan moet de gemeente niet opdraaien voor de kosten. Dat vinden de Partij voor de Dieren, GroenLinks en de PvdA.
 • Hoe Lingewaard miljoenen verloor door geklungel met vervuilde grond

  28 februari 2020
  ANGEREN - Een lap aan vervuilde grond. Een ondernemer die er miljoenen euro’s voor kreeg. En een burgemeester die de deal persoonlijk afhandelde. Wat ging er mis in Lingewaard? Omroep Gelderland vroeg vertrouwelijke documenten op met een Wob-verzoek en maakte deze reconstructie.
 • Zutphen zoekt miljoenen voor 'verkabeling'

  27 februari 2020
  ZUTPHEN - Zutphen heeft In ieder geval 3,5 miljoen nodig om de hoogspanningslijnen die nu nog boven een deel van de stad hangen ondergronds te maken. Geld dat de gemeente niet heeft, en dus wil het gemeentebestuur nogmaals aankloppen bij de provincie.
 • Nieuw schoolterrein Over Betuwe College is groener dan ooit

  27 februari 2020
  ELST - Samen met leerlingen, hun leraren en omwonenden stelde de gemeente een voorlopig ontwerp op van het gebied rondom het nieuwe Over Betuwe College. Met outdoor fitnessapparatuur, een amandelboomgaard en ruimte voor biologielessen in de buitenlucht is de middelbare school groener dan ooit.
 • Montferland wil meer ouderen laten sporten

  27 februari 2020
  DIDAM - Omdat inwoners steeds vaker individueel sporten en dorpen door fusies sportvelden kwijtraken, wil Montferland meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden qua sport. De wethouder zet met het nieuwe beleid in op verbinding tussen partijen en vindt dat er in elke kern en doelgroep gesport moet worden.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend