Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Ziekenhuisbaas Chrit van Ewijk is woensdagavond aanwezig op een openbare informatieavond in Groenlo over de toekomst van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Ook de voorzitter van de Raad van Toezicht van Santiz heeft zijn komst toegezegd.

Santiz, het overkoepelende bestuur van het SKB in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem onder leiding van Van Ewijk, wil de acute verloskunde en kinderafdeling van het SKB per 2025 overhevelen naar Doetinchem.

Het is de bedoeling dat het nieuw te bouwen Slingeland Ziekenhuis aan de A18 bij Doetinchem er dan staat.

Veel verzet

Dat voornemen stuit op veel verzet, van de Achterhoekse politiek tot de Tweede Kamer toe en ook minister Bruins van Medische Zorg wil dat Santiz vooralsnog op de rem trapt.

Het SKB moet een volwaardig ziekenhuis blijven, zoals toegezegd door het bestuur van Santiz in 2017 toen de bestuurlijke fusie tussen beide ziekenhuizen tot stand kwam.

Actiegroep

Na de boodschap van Santiz om de twee afdelingen in Winterswijk te sluiten, is een actiegroep voor behoud van een volwaardig SKB ontstaan en die actiegroep heeft de informatieavond voor de burgers van de oostelijke Achterhoek op touw gezet.

De bijeenkomst is woensdagavond 18 december om 20.00 uur in sociaal cultureel centrum De Mattelier in Groenlo. Inloop vanaf 19.30 uur.

Zie ook:

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend