Logo De Belofte

SCHERPENZEEL - Harry de Vries blijft voorlopig waarnemend burgemeester van Scherpenzeel. Partijen uit de gemeenteraad vroegen in een overleg met de provincie juist om de vacature open te stellen.

Voordat een nieuwe burgemeester kan worden aangesteld, moet de gemeente eerst orde op zaken stellen, aldus de provincie. De gemeente moet zorgen voor 'voldoende bestuurskracht en een toekomstvisie op regionale samenwerking.'

Gedeputeerde Staten willen uiterlijk half januari van het nieuwe college weten hoe ze dit gaan aanpakken. In de loop van 2020 zal commissaris van de Koning John Berends een besluit nemen over de burgemeestersvacature.

Zie ook: Provincie: zelfstandig Scherpenzeel moet orde op zaken stellen

De gemeenteraad besloot maandag zelfstandig te blijven. Een mogelijke fusie met de gemeente Barneveld was daarmee definitief van de baan. Het besluit leidde tot het vallen van het college en het vormen van een nieuwe coalitie met Gemeentebelangen Scherpenzeel (GBS) en SGP.

Zie ook: 

 

Het laatste nieuws uit Scherpenzeel

 • Controle op staatssteun aan boeren

  09 maart 2020
  WAGENINGEN - Subsidie voor emissie-reducerende projecten in de landbouw, mag dat of is het verboden staatssteun? De Regio Foodvalley twijfelt en laat het onderzoeken.
 • 2,6 miljoen euro naar Foodvalley, wat gaat daarmee gebeuren?

  18 februari 2020
  EDE - In 2021 investeren Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen samen waarschijnlijk bijna 2,6 miljoen euro in 'Regio Foodvalley'. Dat is 375.500 euro meer dan aanvankelijk bedacht, blijkt uit gemeentestukken. Wat gaat er met dat geld gebeuren?
 • 700 handtekeningen voor behoud bieb Scherpenzeel

  30 januari 2020
  SCHERPENZEEL - 700 van de ruim 9000 inwoners van Scherpenzeel hebben hun handtekening gezet onder de petitie die ervoor moet zorgen dat de bieb in de gemeente blijft. Het nieuwe college heeft plannen om uit kostenoverweging de bibliotheek om te vormen tot een 'steunpunt'.
 • Provincie blundert met nieuws over fusie tussen Scherpenzeel en Barneveld

  29 januari 2020
  SCHERPENZEEL - Niets zou er naar buiten worden gebracht over de gesprekken tussen de provincie Gelderland en Scherpenzeel die gaan over het al dan niet zelfstandig blijven van de gemeente. Maar de Scherpenzeelse Krant kwam erachter dat dit toch is gebeurd.
 • Scherpenzeel houdt voorlopig waarnemend burgemeester

  12 december 2019
  SCHERPENZEEL - Harry de Vries blijft voorlopig waarnemend burgemeester van Scherpenzeel. Partijen uit de gemeenteraad vroegen in een overleg met de provincie juist om de vacature open te stellen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend