Logo De Belofte

NUNSPEET - Op dit moment zegt alleen de fractie van de SGP in Nunspeet volmondig ja tegen de bouw van 21 appartementen op de plek van het oude postkantoor. Bij de overige partijen bestaan veel vraagtekens of wel akkoord moet worden gegaan met het plan dat ook op verzet mag rekenen van veel omwonenden.

De kritiek richt zit onder meer tegen de hoogte van het gebouw. Zo vinden fracties dat in het verleden is gezegd dat er een gebouw van twee bouwlagen met kap mag komen, terwijl het plan nu voorziet in drie bouwlagen met kap.

Ook het tekort aan parkeerplaatsen speelt een rol. Volgens de parkeernorm kunnen er vijftien parkeerplaatsen te weinig worden aangelegd. Het college van burgemeester en wethouders wil de initiatiefnemer de mogelijkheid bieden dit tekort af te kopen door het storten van gelden in het parkeerfonds. Dat geld kan dan weer worden besteed aan onderhoud van parkeerplaatsen.

Het aanleggen van een parkeerkelder is te duur om de bouw exploitabel haalbaar te houden. André Timmerman (PvdA/GroenLinks en Koos Meijer
(CDA) vinden het vreemd dat wethouder Jaap Groothuis met dit argument komt. Vooral Meijer vindt dat de gemeente dit gewoon moet eisen.

Getwijfeld wordt of de belangen van dieren voldoende is meegewogen. Waar onderzoeken aangeven dat er geen diersoorten verblijven heeft
Meijer meerdere eekhoorns met eigen ogen waargenomen tijdens zijn bezoek aan omwonenden. Ook Corrie Jansen (Gemeentebelang) vraagt zich
af of voldoende is gekeken naar de aanwezigheid van eekhoorns en vleermuizen. Zij geeft aan dat haar fractie op dit moment tegen het afgeven van de benodigde verklaring van geen bedenkingen is.

Wethouder Groothuis zegt dat er meerdere initiatieven zijn geweest voor de invulling van de locatie van het oude postkantoor. Deze hebben geen doorgang gevonden omdat ze financieel niet haalbaar bleken. Hij vindt het te kort door de bocht om te zeggen tegen de initiatiefnemer leg een parkeerkelder aan en laat anders het gebouw maar staan.

Volgens hem biedt het gebied nu een verrommelde aanblik en is het college blij dat er nu, in hun ogen, acceptabel plan ligt. Niet al dreigement bedoeld maar om de realiteit aan te geven zegt Groothuis dat op grond van de huidige bestemming er een gebouw van twaalf meter hoog mag komen, zonder dat dit kan worden afgewezen omdat het als te kolossaal wordt ervaren.

De rij bomen in de Markstraat blijven staan, zo zegt de wethouder. Deze staan ook op gemeentegrond. Of een oude eik op de monumentenlijst komt
vindt hij een zaak van de raad zelf. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe lijst van monumentale bomen. Daar hoort de vraag bij of de eik al dan niet een monument is.

Omwonenden vinden dat ze onvoldoende zijn gehoord, gespreksverslagen niet juist zijn weergegeven en hun belangen te gemakkelijk terzijde
worden geschoven.

 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • CU Nunspeet roept op: 'politie, werk mee aan Handle with Care!'

  07 juli 2020
  NUNSPEET - Op advies van de landelijke politie werkt de politie op de Noord-Veluwe niet mee aan Handle with Care. Dat vindt de ChristenUnie (CU), evenals het college van burgemeester en wethouders, teleurstellend. De lokale fractie trekt daarom aan de bel bij de fractie in de Tweede Kamer. “Misschien kan de landelijke politie vanuit het kabinet aangespoord worden dit standpunt te herzien,” vindt CU-raadslid Jennifer Elskamp.
 • 'Tankstation moet plaatsmaken voor nieuw stationsgebied Nunspeet'

  17 juni 2020
  NUNSPEET - Er gaan steeds meer stemmen op binnen de gemeenteraad van Nunspeet om het tankstation aan de Nijverheidsweg op te laten kopen door de gemeente. Daarmee zou er meer ruimte moeten komen voor de ingrijpende verbouwing van het stationsgebied in Nunspeet. Dat blijkt tijdens een technische bespreking van de plannen. 
 • Wethouder Gert van den Berg van Nunspeet stopt

  17 juni 2020
  NUNSPEET - Gert van den Berg heeft de gemeenteraad van Nunspeet meegedeeld per 1 augustus te stoppen als wethouder van de gemeente Nunspeet. Per 1 augustus 2020 wordt hij Manager Jeugd GGZ & Wmo bij de Dimence Groep.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
 • 'Hier wachten de mensen al jaren op', ingrijpende verbouwing stationsgebied Nunspeet

  28 mei 2020
  NUNSPEET - De kogel is door de kerk: het stationsgebied in Nunspeet gaat volledig op de schop. Na jaren van praten en debatteren heeft de gemeenteraad van Nunspeet donderdag unaniem ingestemd met de verbouwplannen.

Overig verkiezingsnieuws

 • Dierenambulance bouwt opvang om minder ver te hoeven rijden

  12 juli 2020
  TIEL - Van aangereden huisdieren tot vogeltjes die uit het nest zijn gevallen. De Tielse dierenambulance rukt zo'n tweeduizend keer per jaar uit. De organisatie heeft zelf geen goede opvang voor de dieren en dat kost veel tijd en geld. Maar als het goed is komt daar binnenkort verandering in.
 • Pizzadozen tussen het papier: afval inzamelen gaat steeds beter, maar nog niet perfect

  11 juli 2020
  GELDERMALSEN - Ruim een kwart van het ingezamelde plastic en drankkartons in Rivierenland bestaat uit stoffen die daar niet in thuis horen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Nedvang. De regio Rivierenland levert sinds de invoering van een nieuw afvalsysteem wel zo'n 45 procent minder restafval aan.
 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend