Logo De Belofte

NUNSPEET - Op dit moment zegt alleen de fractie van de SGP in Nunspeet volmondig ja tegen de bouw van 21 appartementen op de plek van het oude postkantoor. Bij de overige partijen bestaan veel vraagtekens of wel akkoord moet worden gegaan met het plan dat ook op verzet mag rekenen van veel omwonenden.

De kritiek richt zit onder meer tegen de hoogte van het gebouw. Zo vinden fracties dat in het verleden is gezegd dat er een gebouw van twee bouwlagen met kap mag komen, terwijl het plan nu voorziet in drie bouwlagen met kap.

Ook het tekort aan parkeerplaatsen speelt een rol. Volgens de parkeernorm kunnen er vijftien parkeerplaatsen te weinig worden aangelegd. Het college van burgemeester en wethouders wil de initiatiefnemer de mogelijkheid bieden dit tekort af te kopen door het storten van gelden in het parkeerfonds. Dat geld kan dan weer worden besteed aan onderhoud van parkeerplaatsen.

Het aanleggen van een parkeerkelder is te duur om de bouw exploitabel haalbaar te houden. André Timmerman (PvdA/GroenLinks en Koos Meijer
(CDA) vinden het vreemd dat wethouder Jaap Groothuis met dit argument komt. Vooral Meijer vindt dat de gemeente dit gewoon moet eisen.

Getwijfeld wordt of de belangen van dieren voldoende is meegewogen. Waar onderzoeken aangeven dat er geen diersoorten verblijven heeft
Meijer meerdere eekhoorns met eigen ogen waargenomen tijdens zijn bezoek aan omwonenden. Ook Corrie Jansen (Gemeentebelang) vraagt zich
af of voldoende is gekeken naar de aanwezigheid van eekhoorns en vleermuizen. Zij geeft aan dat haar fractie op dit moment tegen het afgeven van de benodigde verklaring van geen bedenkingen is.

Wethouder Groothuis zegt dat er meerdere initiatieven zijn geweest voor de invulling van de locatie van het oude postkantoor. Deze hebben geen doorgang gevonden omdat ze financieel niet haalbaar bleken. Hij vindt het te kort door de bocht om te zeggen tegen de initiatiefnemer leg een parkeerkelder aan en laat anders het gebouw maar staan.

Volgens hem biedt het gebied nu een verrommelde aanblik en is het college blij dat er nu, in hun ogen, acceptabel plan ligt. Niet al dreigement bedoeld maar om de realiteit aan te geven zegt Groothuis dat op grond van de huidige bestemming er een gebouw van twaalf meter hoog mag komen, zonder dat dit kan worden afgewezen omdat het als te kolossaal wordt ervaren.

De rij bomen in de Markstraat blijven staan, zo zegt de wethouder. Deze staan ook op gemeentegrond. Of een oude eik op de monumentenlijst komt
vindt hij een zaak van de raad zelf. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe lijst van monumentale bomen. Daar hoort de vraag bij of de eik al dan niet een monument is.

Omwonenden vinden dat ze onvoldoende zijn gehoord, gespreksverslagen niet juist zijn weergegeven en hun belangen te gemakkelijk terzijde
worden geschoven.

 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • CU Nunspeet: betrek mensen met een verstandelijke beperking bij beleid

  13 januari 2021
  NUNSPEET - De ChristenUnie Nunspeet wil dat ook inwoners met een verstandelijke beperking actief en op maat betrokken worden bij het ontwikkelen van de Inclusie agenda. Raadslid Arie Harteveld: “ Als ChristenUnie hebben we veel aandacht gevestigd op de grote groep inwoners met een licht verstandelijke beperking. Zij gaan vaak niet de barricades op maar komen wel degelijk barrières tegen.”
 • Gemeentebelang ziet kansen voor Sportpark Hulshorst

  17 december 2020
  HULSHORST - Gemeentebelang Nunspeet ziet een unieke kans voor de kern Hulshorst om met de aankoop van een stuk grond de lokale faciliteiten flink uit te breiden.
 • Gemeentebelang Nunspeet vraagt meer mogelijkheden voor woonstarters

  10 november 2020
  NUNSPEET - Gemeentebelang Nunspeet heeft het college van burgemeester en wethouders om meer mogelijkheden voor woonstarters gevraagd. Door enerzijds starters op de woningmarkt beter te faciliteren en anderzijds ontwikkelaars meer mogelijkheden te geven om te bouwen hoopt de partij het beter mogelijk te maken voor starters om in de Gemeente Nunspeet te blijven wonen. Nadrukkelijk wordt aangegeven dat de gemeente zich moet richten op woningen voor de lokale bevolking.
 • Pieter Teeninga wethouderskandidaat ChristenUnie Nunspeet

  14 oktober 2020
  NUNSPEET - De ChristenUnie Nunspeet draagt Pieter Teeninga (65) uit Harderwijk voor als wethouder. Teeninga is een ervaren bestuurder. Hij was 11 jaar wethouder in Harderwijk. “Besturen is niet voor bange mensen,” zei hij in 2010. Er moest toen fors gesneden worden in subsidies. In 2014 was Teeninga de enige wethouder die een doorstart maakte in een heel nieuw college met jonge collega’s. “Ik ben een verbinder en zoek het gesprek met inwoners. Dat vind ik belangrijk. Samen kom je verder. Met die insteek wil ik ook graag in Nunspeet aan de slag.”
 • Forse uitgaven zijn nodig om de effecten van de coronacrisis op te vangen in Epe

  09 oktober 2020
  EPE - Het college van B&W heeft de begroting van de gemeente Epe voor de periode 2021-2024 gepresenteerd. Voor de eerste drie jaar is de begroting sluitend. Ingaande 2024 ontstaat naar verwachting een structureel tekort van € 1 miljoen. Maatregelen zullen in de toekomst nodig zijn om dit tekort op te heffen. Deze begroting speelt op deze uitzonderlijke situatie in. Dit keer geen budget voor nieuwe beleidsinitiatieven, maar een begroting die gebaseerd is op voortzetting van bestaand en reeds voorgenomen beleid.

Overig verkiezingsnieuws

 • Partijen voor breuk al in gesprek over nieuwe Arnhemse coalitie

  05 maart 2021
  ARNHEM - GroenLinks, VVD en PvdA spraken afgelopen zondag al met Arnhem Centraal over een mogelijke nieuwe coalitie. Dat de samenwerking met D66 werd stopgezet, werd hen donderdagmiddag vlak voor het nieuws naar buiten kwam in een zoommeeting medegedeeld. Fractievoorzitter Mattijs Loor was teleurgesteld en verrast, vertelt Leendert Combee (VVD).
 • Zorggroep wegens geldproblemen niet in nieuw sportcomplex: 'Gemiste kans'

  04 maart 2021
  DRUTEN - Zorginstelling ‘s Heeren Loo trekt zich vanwege geldproblemen terug als hoofdgebruiker van een nieuw sportpark in Druten. Dat betekent dat er extra voorzieningen voor mensen met een beperkingen uit de ontwerpplannen van het complex worden geschrapt. Een gemiste kans, vindt de wethouder.
 • 'Moskee is prima, maar niet hier', moslims zoeken al 20 jaar

  04 maart 2021
  ARNHEM - Het is het verhaal van 20 jaar zoeken, vertelt voorzitter Bahaeddin Budak van de Islamitische Unie na afloop van het debat over een volgende mogelijke nieuwe plek voor de Arnhemse Ayasofya-moskee aan Omroep Gelderland. "Het komt altijd op hetzelfde neer: een moskee is prima, maar niet hier."
 • 'Bij ons is het net zo veilig', ondernemers met condooms naar de wethouder

  02 maart 2021
  WIJCHEN - Om zich hard te maken voor de heropening van hun zaak, delen horecabazen in Wijchen dinsdag condooms uit met de leus: 'Bij ons is het net zo veilig'. De ondernemers denken namelijk dat hun terrassen even coronaproof zijn als de winkels die vanaf woensdag weer beperkt de deuren mogen openen.
 • 'Onoprechte excuses na discriminatieaffaire opnieuw klap in gezicht'

  02 maart 2021
  ARNHEM - Binnen 24 uur na de marathonvergadering over de Arnhemse discriminatieaffaire moest de gemeente via al haar communicatiekanalen excuses maken aan de stad, besloot de gemeenteraad unaniem. Maar de 'onoprechte manier' waarop ze dat vervolgens deed, wekt woede en verbazing bij verschillende partijen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend