Logo De Belofte

WAGENINGEN - Een afvaardiging van de gemeenteraad in Wageningen heeft woensdagavond 'een goed gesprek' gehad met de Wageningen Universiteit (WUR) over de plannen voor het bedrijventerrein aan de Born Oost. 'Ik denk dat we een richting kunnen vinden waarmee we er met de omwonenden en de raad uit kunnen komen', zegt universiteitswoordvoerder Simon Vink.

Het spoedgesprek werd volgens hem op 'beider initiatief' ingelast. De raad had veel vragen over de plannen voor een megabedrijventerrein na onrust bij omwonenden 'en wij wilden graag uitleggen dat dit een belangrijke stap is'. Wat er precies gezegd is, wil hij niet zeggen.

Zie ook: 'Heel misplaatst', Wageningers tegen komst megabedrijventerrein

'Het is geen achterkamertjespolitiek'

Rien Bor (Stadspartij) en Laura Kaper (D66) stellen net als Vink dat het 'een goed gesprek' was, maar benadrukken dat er geen besluiten zijn genomen. 'Het is geen achterkamertjespolitiek', zegt Erik-Jan Bijleveld (GroenLinks).

Inmiddels zou er wel, nota bene op initiatief van D66 Wageningen, de partij van de verantwoordelijke wethouder, een motie liggen. Daarin wordt de WUR opgeroepen met omwonenden om tafel te gaan en met een meer gedragen plan te komen. 

Oppositie- én coalitiepartijen uitten vorige week grote kritiek op de plannen van de WUR, omdat ze niet goed genoeg met omwonenden afgestemd zouden zijn. De WUR wil 80.000 vierkante meter volbouwen met bedrijven, terwijl er eerder een akkoord was voor veel kleiner plan: 50.000 vierkante meter bedrijven en 37 woningen.

Raadslid Kaper (D66) wil niks kwijt over eventuele motie. Ze wil het proces 'zuiver houden'. Aanstaande maandag debatteert de raad verder over de kwestie Born Oost. 'Daar kondigen we aan of er moties komen', besluit Kaper.

Zie ook: Megabedrijventerrein bij Wageningen Universiteit onder vuur

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Tientjes meer betalen voor afval in Wageningen

  10 november 2020
  WAGENINGEN - De afvalstoffenheffing gaat voor Wageningers met enkele tientallen euro's omhoog. De gemeenteraad stelde maandagavond de belastingverordening vast waarin dit is geregeld.
 • Al 15 jaar is Geert van Rumund burgemeester van Wageningen

  01 november 2020
  WAGENINGEN - In Museum de Casteelse Poort in Wageningen is een persoonlijke expositie geopend met en over burgemeester Geert van Rumund. Vandaag, 1 november 2020, is hij precies 15 jaar eerste burger van de stad Wageningen. De PvdA'er is de langstzittende burgemeester van Gelderland op dit moment.
 • Waarschuwing: 'Gemeente bezuinig niet op preventieve zorg'

  12 oktober 2020
  WAGENINGEN - Netwerkverband Welsaam waarschuwt de gemeente Wageningen niet te bezuinigen op laagdrempelige sociale hulp en ondersteuning. "Want dan snijdt de gemeente zichzelf in de vingers en zal ze met veel hogere kosten opgezadeld worden", zegt penvoerder Esther van der Zee.
 • Begroten is een uitdaging in coronatijd, Wageningen neemt er extra tijd voor

  22 september 2020
  WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat extra tijd nemen om een sluitende begroting op te stellen. De financiële uitdaging is zo groot dat het de gemeente niet lukt om komende november al een dichtgetimmerd plan bij de provincie Gelderland in te leveren.
 • Twijfels over nieuwe wethouder, kandidaat vraagt bedenktijd

  15 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geïnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend