Logo De Belofte

WINTERSWIJK - De directie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk heeft bezoekjes van zowel de Stichting vrienden van het SKB als de gemeenteraad van Winterswijk opgeschort. Reden is de ontstane commotie rond het ziekenhuis.

De directie is bang dat de inhoud van beide gesprekken gedomineerd gaat worden door het voorgenomen besluit van het overkoepelende Santiz-bestuur om de kinderafdeling en de verloskunde op termijn naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem te verhuizen. Daarom zijn de afspraken vooralsnog van de agenda gehaald.

Beweegtuin

De Stichting vrienden van het SKB, die het ziekenhuis bijstaat met onder meer donaties, zou volgende week donderdag een beweegtuin openen in het ziekenhuis, maar dat gebeurt nu op een later ogenblik. 

'De onrust is dermate hevig dat een feestelijke opening door deze onrust naar de achtergrond verschuift in de ogen van het ziekenhuis', zo liet voorzitter Hendrik Jan Mensink van de 'vrienden' woensdagavond weten. 'Wij als stichting betreuren deze beslissing zeer, aangezien het verschuiven van de opening geen recht doet aan de inzet van alle betrokkenen. Daarbij zal de onrust rondom ons ziekenhuis pas verdwijnen als het bestuur van Santiz zich duidelijk uitspreekt voor het voortbestaan van een volwaardig SKB.'

De Winterswijkse gemeenteraad zou volgende week dinsdag worden bijgepraat over de toekomst van het SKB en de wijze waarop het ziekenhuis aantrekkelijk blijft voor toekomstig personeel. Ook die afspraak is afgezegd door de directie en voorlopig opgeschort.

Motie Achterhoek Raad

Overigens heeft de gemeenteraad van Winterswijk woensdagavond besloten om komende maandagavond, tijdens de Achterhoek Raad in Ulft, met een gezamenlijke motie te komen om 'conform het fusiebesluit van Santiz twee volwaardige ziekenhuizen in de Achterhoek overeind te houden, inclusief intensive care, spoedeisende hulp en verloskunde/kinderafdeling, met zorg dichtbij voor de regio', aldus burgemeester Joris Bengevoord. 

Overig verkiezingsnieuws

 • Overbetuwe start onderzoek naar gastarbeiders: ‘Nederland is geen luilekkerland voor ze’

  19 februari 2020
  ELST - Overbetuwe start volgende maand een onderzoek naar de hoeveelheid gastarbeiders in de regio. Daarmee controleert ze ook hoe afhankelijk lokale bedrijven zijn van hun werk. Naar aanleiding van de resultaten moet er nieuw beleid worden gemaakt voor de huisvesting van deze werkers.
 • Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan milieuregels

  19 februari 2020
  ARNHEM - Verschillende Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan de regels. Korrels die tussen het gras worden gestrooid komen buiten de velden terecht en kunnen daar milieuschade veroorzaken. Om dat op te lossen is voor 348.500 euro aan maatregelen nodig, laat verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen weten.
 • Plan voor fietstunnel en kruising op N18 bij Lichtenvoorde eindelijk klaar

  19 februari 2020
  LICHTENVOORDE - Een fietstunnel en afsluiting van de kruising bij de Zieuwentseweg, en een nieuwe kruising bij de Richterslaan op de N18 bij Lichtenvoorde. Het plan voor een betere doorstroming op de Twenteroute is eindelijk klaar.
 • Nieuwe financiële tegenspoed dreigt voor Rheden

  19 februari 2020
  DE STEEG - De tekorten op de lopende begroting lopen nu al op in Rheden. Hoeveel precies, kan de gemeente nog niet zeggen. Toch kondigt het college per direct nieuwe maatregelen aan.
 • Studentenhuis 'totaal verrast' dat Nijmegen vergunning weigert

  19 februari 2020
  NIJMEGEN - Totaal verrast waren ze naar eigen zeggen. De eigenaren van dispuuthuis THOR aan de Bijleveldsingel toen zij halverwege 2018 horen kregen dat ook zij een vergunning nodig hadden voor het dispuuthuis waar ze zelf ook nog hebben gewoond. Volgens hen blijkt uit diverse signalen van de gemeente dat hun huis al legaal verhuurd was. Dat zeiden ze woensdag tegen de bestuursrechter, die moet beslissen over het lot van het studentenhuis.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend