Logo De Belofte

WINTERSWIJK - De directie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk heeft bezoekjes van zowel de Stichting vrienden van het SKB als de gemeenteraad van Winterswijk opgeschort. Reden is de ontstane commotie rond het ziekenhuis.

De directie is bang dat de inhoud van beide gesprekken gedomineerd gaat worden door het voorgenomen besluit van het overkoepelende Santiz-bestuur om de kinderafdeling en de verloskunde op termijn naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem te verhuizen. Daarom zijn de afspraken vooralsnog van de agenda gehaald.

Beweegtuin

De Stichting vrienden van het SKB, die het ziekenhuis bijstaat met onder meer donaties, zou volgende week donderdag een beweegtuin openen in het ziekenhuis, maar dat gebeurt nu op een later ogenblik. 

'De onrust is dermate hevig dat een feestelijke opening door deze onrust naar de achtergrond verschuift in de ogen van het ziekenhuis', zo liet voorzitter Hendrik Jan Mensink van de 'vrienden' woensdagavond weten. 'Wij als stichting betreuren deze beslissing zeer, aangezien het verschuiven van de opening geen recht doet aan de inzet van alle betrokkenen. Daarbij zal de onrust rondom ons ziekenhuis pas verdwijnen als het bestuur van Santiz zich duidelijk uitspreekt voor het voortbestaan van een volwaardig SKB.'

De Winterswijkse gemeenteraad zou volgende week dinsdag worden bijgepraat over de toekomst van het SKB en de wijze waarop het ziekenhuis aantrekkelijk blijft voor toekomstig personeel. Ook die afspraak is afgezegd door de directie en voorlopig opgeschort.

Motie Achterhoek Raad

Overigens heeft de gemeenteraad van Winterswijk woensdagavond besloten om komende maandagavond, tijdens de Achterhoek Raad in Ulft, met een gezamenlijke motie te komen om 'conform het fusiebesluit van Santiz twee volwaardige ziekenhuizen in de Achterhoek overeind te houden, inclusief intensive care, spoedeisende hulp en verloskunde/kinderafdeling, met zorg dichtbij voor de regio', aldus burgemeester Joris Bengevoord. 

Overig verkiezingsnieuws

 • Arnhem wil asielzoekers blijven opvangen

  20 september 2020
  ARNHEM - Arnhem wil ook de komende jaren opvang blijven bieden aan ruim 300 asielzoekers die nu in de wijk Elden verblijven. Dat wordt duidelijk uit de reacties die de raadsfracties aan Omroep Gelderland geven. Of dat weer in het asielzoekerscentrum (azc) Elderhoeve gaat gebeuren, is nog niet helemaal zeker. Al heeft dat wel de voorkeur van een groot deel van de raad.
 • 'Creatieve boekhouding' om Arnhems theater te financieren

  19 september 2020
  ARNHEM - Om de financiering voor het opknappen van het Arnhemse Stadstheater rond te krijgen, moest wethouder Hans de Vroome een 'creatieve boekhouding' toepassen. Dat zei hij deze week op de lokale ledenvergadering van zijn eigen partij in datzelfde Stadstheater. Financiële trucs wil hij het niet noemen. "Aan dat woord heb ik een hekel."
 • Provincie stuurt verkenner naar Scherpenzeel, burgemeester blijft thuis

  18 september 2020
  SCHERPENZEEL - Commissaris van de koning John Berends stuurt Paul Frissen naar Scherpenzeel. Frissen is hoogleraar bestuurskunde in Tilburg University en heeft als opdracht om mogelijke oplossingen te vinden voor de bestuurscrisis.
 • Eerder recyclede ze zelf niet eens, nu houdt Soufia de hele buurt schoon

  18 september 2020
  WIJCHEN - Het is een rommeltje in Wijchen-Zuid. Afvaldumpingen, zwerfvuil en zakken vol met troep verloederen het straatbeeld. Daarom schakelt de gemeente vanaf zaterdag speciale afvalcoaches in, die de opdracht krijgen om de wijk flink op te knappen.
 • D66 Arnhem blijft verdeeld na beschuldigingen intimidatie

  18 september 2020
  ARNHEM - Twee oud-D66-bestuursleden die de Arnhemse fractievoorzitter Sabine Andeweg beschuldigden van intimidatie en machtsmisbruik, hebben nog altijd niets van haar gehoord. Dat vertellen zij, nadat Andeweg aan Omroep Gelderland meldde 'graag met hen in gesprek te gaan'.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend