Logo De Belofte

WINTERSWIJK - De directie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk heeft bezoekjes van zowel de Stichting vrienden van het SKB als de gemeenteraad van Winterswijk opgeschort. Reden is de ontstane commotie rond het ziekenhuis.

De directie is bang dat de inhoud van beide gesprekken gedomineerd gaat worden door het voorgenomen besluit van het overkoepelende Santiz-bestuur om de kinderafdeling en de verloskunde op termijn naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem te verhuizen. Daarom zijn de afspraken vooralsnog van de agenda gehaald.

Beweegtuin

De Stichting vrienden van het SKB, die het ziekenhuis bijstaat met onder meer donaties, zou volgende week donderdag een beweegtuin openen in het ziekenhuis, maar dat gebeurt nu op een later ogenblik. 

'De onrust is dermate hevig dat een feestelijke opening door deze onrust naar de achtergrond verschuift in de ogen van het ziekenhuis', zo liet voorzitter Hendrik Jan Mensink van de 'vrienden' woensdagavond weten. 'Wij als stichting betreuren deze beslissing zeer, aangezien het verschuiven van de opening geen recht doet aan de inzet van alle betrokkenen. Daarbij zal de onrust rondom ons ziekenhuis pas verdwijnen als het bestuur van Santiz zich duidelijk uitspreekt voor het voortbestaan van een volwaardig SKB.'

De Winterswijkse gemeenteraad zou volgende week dinsdag worden bijgepraat over de toekomst van het SKB en de wijze waarop het ziekenhuis aantrekkelijk blijft voor toekomstig personeel. Ook die afspraak is afgezegd door de directie en voorlopig opgeschort.

Motie Achterhoek Raad

Overigens heeft de gemeenteraad van Winterswijk woensdagavond besloten om komende maandagavond, tijdens de Achterhoek Raad in Ulft, met een gezamenlijke motie te komen om 'conform het fusiebesluit van Santiz twee volwaardige ziekenhuizen in de Achterhoek overeind te houden, inclusief intensive care, spoedeisende hulp en verloskunde/kinderafdeling, met zorg dichtbij voor de regio', aldus burgemeester Joris Bengevoord. 

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend